Acasă Actualitate CJ Timiș a semnat prin PNRR contractul pentru realizarea a 470 de...

CJ Timiș a semnat prin PNRR contractul pentru realizarea a 470 de kilometri de piste de biciclete

DISTRIBUIȚI

Timișul a semnat contractul de finanțare pentru amenajarea celei mai mari rețele de piste de biciclete noi, finanțate prin PNRR. 470 de noi kilometri de piste velo vor ajuta la deplasarea cetățenilor în județ.

Anul trecut, Consiliul Județean Timiș, lider de proiect alături de 126 de UAT-uri, consilii județene, municipii, orașe și comune din Timiș și din județele învecinate, a mobilizat o echipă multidisciplinară din cadrul instituției pentru accesarea fondurilor europene destinate amenajării de piste de biciclete. S-a obținut astfel finanțare  pentru cel mai mare proiect finanțat din PNRR pentru autorități locale în vederea dezvoltării infrastructurii velo.

Valoarea contractului semnat joi de eșful CJ Timiș, Alin Nica, este de 142 milioane de euro, urmând să fie  amenajate, pe bani europeni, piste de biciclete pe o distanță de 1729 de kilometri în toate cele patru județe implicate, Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara.

Calculată la un cost mediu estimat de 82.500 de euro pentru fiecare kilometru de pistă de biciclete, suma alocată Timișului se ridică la aproximativ 40 de milioane de euro.

„Realizarea de piste de biciclete a fost o prioritate a mandatului meu și iată că promisiunile au devenit realitate. Este o inițiativă complexă și reprezintă cea mai importantă investiție în infrastructura velo din istoria celor patru județe și cea mai mare din țara noastră”, spune președintele CJ Timiș, Alin Nica.

Comentarii

comentarii