Acasă Administraţie CJ Timiș a votat bugetul județului pentru anul 2022

CJ Timiș a votat bugetul județului pentru anul 2022

DISTRIBUIȚI

Miercuri, în cadrul unei ședințe extraordinare, consilierii județeni au votat, bugetul Timișului pe anul 2022. Dezbaterea pe proiect, deși nu a lipsit, nu a oferit posibilitatea unor amendamente, aleșii fiind doar în postura de a ridica mâna pentru a-l aproba. Singurul amendament propus, de Călin Dobra, a fost respins de președintele CjT, Alin Nica, care a beneficiat de o prevedere a regulamentului intern al instituției.

Dobra a solicitat acordarea, din fondul de rezervă al județului, a sumei de 4,5 milioane de lei pentru a susține costurile de funcționare a societății de termoficare a Timișoarei, Colterm.

”Ținând cont de faptul că în ultima perioadă pe sensibilul subiect Colterm toți factorii politici și decizionali și-au dat cu părerea, mai ales pe rețelele de socializare, dar fără a avea o acțiune concretă, propun astăzi să fim pragmatici și concreți în ceea ce înseamnă sprijinirea societății Colterm și fac următorul amendament: alocarea sumei de 4,5 milioane de lei pe fondul de rezervă al consiliului județean de la ceea ce înseamnă întreținerea drumurilor județene, constituirea fondului de rezervă la cinci milioane și transmiterea acestei sume la Primăria Timișoara, cu destinație clară societatea Colterm”, a spus Dobra.

Ca și cum s-ar fi așteptat la o asemenea solicitare (sau una similară), secretarul general al CJT a atras atenția că regulamentul de funcțonare și organizare al instituției nu ar permite realizarea de amendamente doar în scris, iar dacă se fac totuși verbal, acestea pot fi lansate doar cu acceptul inițiatorului proiectului, în acest caz președintele CJ Timiș.

Desigur, Alin Nica a folosit această prevedere pentru a bloca acest amendament, pe care l-a numit ca fiind unul politic. Ioan Sorincău, consilier județean PSD a amintit că legislația s-a schimbat de mult, că acum se permit și amendamente transmise verbal, doar că cei din aparatul tehnic de la CJT nu și-au făcut treaba și nu au adaptat regulamentul.

Până la urmă, folosind acest regulament, Nica a blocat amendamentul lui Dobra, motivând că ar periclita siguranța circulației rutiere din județ.

”Eu aș vrea să răspund în această chestiune și provocării, pentru că este o provocare lansată de domnul Dobra, o provocare politică, nu este din grijă neapărată pentru cetățenii Timișoarei, ci mai degrabă să bage zîzanie între PNL și USR, din punct de vedere politic. Într-adevăr, problema încălzirii este una reală, dar nu o putem rezolva punând în discuție siguranța circulației, luând bani de la drumuri județene. De aceea, ținând cont de prevederile regulamentului nostru de organizare și funcționare, amendamentul în forma verbală propusă de domnul Dobra nu este potrivit, pentru că am face deservicii siguranței circulației și reparațiile noastre acolo ar fi puse sub semnul întrebării și de aceea nu pot fi de acord cu alocarea banilor de la drumuri către fondul de rezervă”, a spus Nica în plen.

Proiectul integral al bugetului poate fi citit aici

Comentarii

comentarii