Acasă Actualitate CJ Timiș câștigă trei milioane de lei fonduri europene pentru a face...

CJ Timiș câștigă trei milioane de lei fonduri europene pentru a face o nouă platformă digitală

DISTRIBUIȚI

Administrația județului Timiș va putea implementa, în curând, o nouă platformă de lucru digitală, în valoare de aproape trei milioane de lei, fonduri europene. Aceasta va oferi o nouă interfață de lucru cu diferite organizații și colaboratori externi ai CJT, dar și pentru populație. Instituția va introduce plățile online și va arhiva electronic 900.000 de pagini de documente.

Proiectul a trecut de etapele de evaluare, pasul următor fiind semnarea contractului de finanțare. Trebuie spus că acesta este complementar proiectului ce prevede digitalizarea proceselor interne ale instituției, aflat deja în lucru și finanțat din surse bugetare proprii.

Soluția informatică de interacțiune digitală cu beneficiarii și partenerii Consiliului Județean are ca scop reducerea timpilor alocați, cât și oferirea unui mediu prietenos de relaționare. O altă componentă importantă prevede retrodigitizarea arhivelor instituției. Mai exact, vor fi scanate și arhivate electronic aproximativ 900.000 de pagini, adică 180 metri linari de arhivă.

Funcționalitatea platformei va permite logarea mai multor tipuri de utilizatori, cum ar fi cetățeni, primării, instituții subordonate, deconcentrate, universități. Fiecare tip de user va avea contul optimizat după nevoile de colaborare cu instituția județeană, acestea nefiind aceleași pentru toți. După logare, fiecare user va avea la dispoziție documentele dedicate.

De asemenea, utilizatorul va putea să programeze întâlniri video sau să primească răspunsuri automate la întrebările uzuale prin intermediul unui chatbot. lnteroperabilitatea cu sistemul financiar intern al instituției va permite, prin operatori dedicați, plata online a taxelor, impozitelor, cât și alocarea diferitelor sume cuvenite către utilizatori, cu monitorizarea acestora în timp real.

Proiectul depus este efortul unei echipe multidisciplinare care a lucrat sub coordonarea  „Modulul colaborativ interinstituțional va permite lucrul la proiecte comune cu alte instituții, evitând astfel transferul informațiilor pe hârtie între acestea. Toate documentele intrate și ieșite prin platforma vor fi indexate cu metadate, pentru a putea fi identificate cât mai facil și a putea fi reutilizate. De asemenea, va fi creată și o componentă prin care se vor depune și monitoriza proiectele pe bugetul participativ. Este un sistem complex, care răspunde multor nevoi identificate prin muncă de echipă”, a spus administratorului public al județului, Marian Constantin Vasile.

Comentarii

comentarii