Acasă Administraţie CJ Timiș demarează un amplu proces de împădurire a județului

CJ Timiș demarează un amplu proces de împădurire a județului

DISTRIBUIȚI

De Ziua națională a pădurilor, CJ Timiș a lansat o campanie de împădurire la nivelul județului. În acest fel, se alătură inițiativei europene „Trees for Life”, care își propune plantarea, până în 2030, a 3 miliarde de copaci la nivelul continentului.

A fost deja lansată o invitație primăriilor din județ, pentru a identifica suprafețele de teren care ar putea fi incluse într-o asemenea campanie, cât și modalitățile prin care se pot implica la rândul lor. Au răspuns deja favorabil cei din Ciacova, Periam, Dudeștii Noi, Dumbrăvița, Peciu Nou și Sânnicolau Mare, iar lista va crește cu siguranță.

”Te vei putea implica și tu, fie că vorbim de participarea la plantarea efectivă a puieților, furnizarea de echipamente sau orice altceva. Copacii sunt esențiali în absorbția de dioxid de carbon, eliberează oxigen, fixează solul, stopând alunecările de teren, drenează apa freatică, prevenind seceta, scad media temperaturilor anuale, oferind răcoare și umbră și reprezintă o barieră naturală împotriva fenomenelor meteo extreme. De asemenea, valoarea lor pentru biodiversitate este inestimabilă”, spun cei de la CJT.

Comentarii

comentarii