Acasă Administraţie CJ Timiş doreşte clădirile de la Aeroportul Cioca, deținute de Primăria Timișoara,...

CJ Timiş doreşte clădirile de la Aeroportul Cioca, deținute de Primăria Timișoara, pentru a dezvolta activitatea de aviaţie utilitară

750
DISTRIBUIȚI

Consiliul Judeţean Timişoara doreşte să dezvolte activitatea Aeroportului Utilitar de la Cioca, fiind dispus să investească pentru activitatea de aici, fie pentru a ajuta activitatea aeriană, fie pentru a dezvolta zona ca şi atracţie culturală, Flight Festival fiind un exemplu în acest sens. Din păcate, la Cioca situaţia e încurcată, CJT deţine terenul, iar Primăria Timişoara clădirile aerodromului.

Călin Dobra, preşedintele CJT a cerut în cadrul plenului în care s-a votat bugetul, dar şi printr-un apel pubic, primăriei să cedeze către conducerea judeţului clădirile respective.

„Consiliul Județean Timiș își dorește să dezvolte Aerodromul Cioca, aflat pe Calea Torontalului din Timișoara. Strategia noastră este axată pe două componente: una care pune accent pe aviația utilitară, iar în acest caz suntem în faza de autorizare a pistei; Pe de altă parte, suprafața mare de teren de acolo ne permite să dezvoltăm și evenimente grandioase. Flight Festival e cel mai bun exemplu că zona are potenţial, lucru confirmat și de miile de oameni ce au participat”, spune Dobra.

„Imobilele din cadrul aerodromului, în stare avansată de degradare, ne țin, momentan, în stand-by. Deși sunt construite pe terenul CJ, aparţin Primăriei Timișoara. Este vorba de hangar și de clădirea administrativă, care include și turnul de control. Din acest motiv, orice intervenție e imposibilă. Lansăm, așadar, un apel public către Primăria Timișoara de a ne ceda imobilele respective, ca să putem începe reabilitarea lor! Lucrurile trebuie să se schimbe!”, a mai anunţat Călin Dobra.

Comentarii

comentarii