Acasă Administraţie CJ Timiş doreşte ridicarea unei noi clădiri pentru Clinica de Psihiatrie. Se...

CJ Timiş doreşte ridicarea unei noi clădiri pentru Clinica de Psihiatrie. Se caută soluţii pentru teren

1883
DISTRIBUIȚI

Actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, acuză Ministerul de Interne că ignoră cererile repetate de a i se aloca un teren, la Giroc, în vederea ridicării unei noi Clinici de Psihiatrie. În acest moment, instituţia administrativă este nevoită să plătească pentru sediul actual al unităţii medicale o chirie semnificativă pentru o clădire necorespunzătoare.

Timișoara are nevoie urgentă de o nouă Clinică de Psihiatrie. În prezent, aceasta funcționează pe strada Văcărescu, într-o clădire închiriată și improprie pentru actul medical. Spitalul Județean plătește 7.000 euro lunar pentru un imobil, în care nu putem face investiții și care, oricum, este depășit, din toate punctele de vedere.

Știu că discuții, proiecte, inițiative au mai fost pe această temă, însă niciunul nu s-a putut materializa, spune Călin Dobra, şeful CJT.

„Principala problemă întâmpinată a fost identificarea unui teren pe care să ridicăm o clinică nouă, care să respecte standardele medicale actuale. De când sunt președinte, am făcut o serie de demersuri ca să primim, de la Ministerul Afacerilor Interne, o suprafață de 1,2 hectare, la Giroc, tocmai ca să poată fi demarată următoarea etapă – identificarea surselor de finanțare. Din păcate, la adresele, solicitările și în discuțiile cu miniștrii, indiferent de Guvern, nu am găsit deschiderea necesară pentru ca acel teren să treacă în proprietatea Consiliului Județean. Totuși, așa cum mă cunoașteți, nu mă dau bătut și îmi propun ca în noul mandat, dacă  voi primi încrederea dumneavoastră, să avem o rezolvare la această problemă deosebit de importantă. Pot să vă spun atât: dacă la ultimele noastre demersuri, MAI nu ne va răspunde favorabil, atunci vom folosi un teren al CJT, tot din zona Giroc, pentru că îmi doresc ca acest proiect să îl realizăm pe fonduri europene, printr-un program transfrontalier, așa cum realizăm la Spitalul Județean noua Maternitate Bega”, a anunţat Dobra.

Timișoara va avea o nouă Clinică de Psihiatrie și va fi realizată de Consiliul Județean!

Comentarii

comentarii