Acasă Actualitate CJ Timiş face investiţii de 18 milioane de lei la Spitalul Judeţean...

CJ Timiş face investiţii de 18 milioane de lei la Spitalul Judeţean Timişoara

DISTRIBUIȚI

Spitalul Judeţean din Timişoara va primi în 2019 suma de 18 milioane de lei de la bugetul Consiliului Judeţean Timiş pentru diferite lucrări în infrastructura medicală.

Unitatea spitalicească beneficiază de lucrări ample pentru îmbunătățirea actului medical și a serviciilor aferente: reabilitări de secții, dotarea cu echipamente performante și modernizarea clădirilor spitalului. Mai mult, Consiliul Județean derulează un proiect pe fonduri europene pentru construirea unei noi maternități.”

„Printre cele mai importante lucrări se numără recompartimentarea și modernizarea Secției de Mari Arși de la Casa Austria (3.3 milioane lei) și extinderea, modernizarea și dotarea cu echipamente performante a Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean (2.5 milioane lei). De asemenea, 500.000 lei sunt alocați pentru reamenajarea secției de urologie și ATI transplant renal, iar 1.000.000 pentru reparații capitale la instalațiile electrice ale Spitalului. Din fonduri ale CJ Timiș au fost recepționate și lucrări de reparații capitale la unul dintre lifturile de la Spitalul Județean, cu o capacitate maximă de 20 de persoane, investiție de aproape 300.000 lei”, au anunţat cei de la CJT.

Renovarea şi investiţiile trebuie făcute în etape, pentru a nu bloca activitatea instituţiei medicale, spune Călin Dobra, şeful CJT: „Avem toată deschiderea să investim în Spitalul Județean. Din păcate, trebuie să temporizăm lucrările, întrucât nu putem bloca activitatea acestuia. Lucrăm pe cât de repede se poate, fără a afecta actul medical. Scopul nostru este să ridicăm calitatea serviciilor medicale la nivelul așteptărilor timișenilor”.

Pe lângă fondurile alocate investițiilor în infrastructura existentă a Spitalului, Consiliul Județean derulează un proiect de maximă importanță pentru Timișoara și pentru județ, construind o maternitate nouă, o investiţie în valoare de peste 12 milioane euro, aceasta din fonduri europene. În plus, pentru asigurarea condițiilor optime atât aparatului medical, cât și pacienților, Consiliul Județean a demarat procedurile pentru o parcare supraetajată, în proximitatea Spitalului.

Comentarii

comentarii