Acasă Administraţie CJ Timiş merge mai departe cu proiectul de dezvoltare a aerodromului Cioca

CJ Timiş merge mai departe cu proiectul de dezvoltare a aerodromului Cioca

DISTRIBUIȚI
cioca large

Consiliul Judeţean Timiş merge înainte cu proiectul dezvoltării aerodromului Cioca, în ciuda neînţelegerilor cu Primăria Timişoara, care deţine o serie de clădiri acolo. Administraţia judeţeană, proprietara terenului, a lansat licitaţia pentru stabilirea firmei care ar urma să se ocupe de documentaţia aferentă dezvoltării aerodromului.

În Sistemul Electronic de Licitaţii Publice, Consiliul Judeţean Timiş a publicat anunţul pentru  „Documentatie necesara certificarii Aerodromului Cioca (proiectare, studiu topografic,etc.)”.

Conform anunţului, firma căutată se va ocupa de „întocmirea Memoriului tehnic pentru emiterea Certificatului de urbanism; elaborarea studiilor de specialitate: Studiu geotehnic pentru heliport, Studiu topografic și de obstacolare pentru aerodrom și heliport, Studiu meteorologic; întocmirea proiectelor tehnice la faza de DTAC; întocmirea documentației tehnice necesare emiterii avizelor; e) întocmirea proiectului tehnic faza PT-DE; f) întocmirea documentelor de aerodrom (manualul aerodromului, planul de intervenție și de urgență, manualul de securitate aeronautică); întocmirea procedurilor pentru activitățile operaționale de zbor; h) întocmirea documentelor de instruire a personalului responsabil cu activități aeronautice; instruirea personalului de aerodrom; întocmirea documentelor necesare publicării în AIP, a certificării aerodromului; reprezentarea beneficiarului la AACR, în vederea certificării aerodromului”.

Proiectul este unul extrem de ambiţios şi se referă la asigurarea infrastructurii necesare aterizării, decolării, staționării, hangarării, efectuarea mentenanței și alimentării cu combustibil a aeronavelor de mici dimensiuni; descongestionarea traficului aerian de pe Aeroportul Internațional ”Traian Vuia” Timișoara; posibilitatea transportului de persoane și marfă; crearea infrastructurii necesare efectuării serviciilor aviochimice.

De asemenea, ar urma şi efectuarea de zboruri de agrement, parașutism, zboruri școală, aerotaxi, ambulanță aeriană, reclamă aeriană, zbor cu planorul, demonstrații aeriene, competiții aeronautice etc. Totodată, se va asigura sporirea gradului de disponibilitate a serviciilor medicale, printr-o mai bună acoperire a teritoriului. Prin amenajarea unui heliport destinat celui mai mare elicopter aflat în exploatare în România, elicopterul MI – 17, aflat în dotarea Inspectoratului General de Aviație al M.A.I., aici vor putea ateriza toate elicopterele din această clasă sau mai mici, atât de stat cât și private, permițând executarea unor misiuni în folosul comunității și al regiunii.

Suma alocată proiectului este de  336.134,45 lei.

Comentarii

comentarii