Acasă Administraţie CJ Timiş promite rezolvarea problemelor de la podul de la Găvojdia până...

CJ Timiş promite rezolvarea problemelor de la podul de la Găvojdia până la finalul anului

DISTRIBUIȚI

Aflat în stare de degradare, podul care face legătura dintre cele două părţi ale localităţii Găvojdia ar putea fi reparat de administrator, Consiliul Judeţean Timiş, până la finalul anului în curs. Aceasta doar dacă licitaţiile lansate decurg perfect, termenele se respectă şi totul merge ca pe roate.

Amplasat pe drumul judeţean 584A, acest pod realizează legătura dintre cele două părţi ale localităţii timişene, aflată pe cele două maluri ale pârâului Spaia. Cu ajutorul acestuipod se asigură şi legătura cu Lugoj şi Jena, prin intermediul DN 6, iar pe DJ 584A, cu localitatea Ştiuca. Din păcate, starea podului este departe de a fi una excelentă, iar de mult timp se solicită intervenţia pentru repararea sa.

Consilierul judeţean Nicu Bitea a cerut din nou amănunte legate de această investiţie. Stadiul actual este unul departe de finalizare, acum se realizează doar documentaţi aferentă lucrării, chiar şi aşa, Nicolae Oprea, vicepreşedinte al CJ Timiş, responsabil cu infrastructura, e extrem de optimist şi spune că până la finalul lui 2020 ar putea fi finalizată investiţia.

„Domnul consilier, lider de grup, podul de la Găvojdia, aşa cum vi s-a promis, se află în derulare cu documentaţia. Expertiza şi studiul de fezabilitate se află la licitaţie. Sperăm ca luna aceasta să se desemneze şi câştigătorul, după care urmează şi execuţia. Dacă termenele legale vor fi respectate, pentru că şi alea ne încurcă foarte mult, sperăm ca în anul 2020, până la final, va fi pod. Dar totul depinde de modul în care se desfăşoară licitaţia”; a spus Oprea.

Temător că realiatea din teren va fi diferită, Bitea a intervenit şi a spus că „aş vrea şi aş dori să cred ca până la finalul anului 2020 nu vom trece la Găvojdia prin apă, în loc să mai trecem pe vreun pod”.

Tot cu umor, Titu Bojin, consilier judeţean, dar şi director la ABA Banat, i-a spus colegului său că în perioada următoare nu vor fi debite mari ale apelor.

Licitaţia pentru stabilirea firmei care se va ocupa de realizarea proiectului şi a studiului de fezabilitate este în derulare, pe SEAP, fiind depuse trei oferte.

Comentarii

comentarii