Acasă Actualitate CJ Timiș restricționează circulația pe podul de la Parța și pregătește documentația...

CJ Timiș restricționează circulația pe podul de la Parța și pregătește documentația pentru unul nou

DISTRIBUIȚI

Comisia de Circulație a Consiliului Județean Timiș a decis menținerea podului peste Timiș de la Parța deschis circulației, dar cu menținerea unei restricții de acces de 7,5 tone pentru vehicule. Seceta din ultimele luni a scos la iveală ”fundația” pilonilor care susțin podul, aceasta fiind, de fapt, formată din mai mulți piloni din lemn.

”Construit în urmă cu 67 de ani, podul de la Parța trebuie pensionat, dar până când acest lucru o să fie posibil trebuie să facem tot ce putem pentru a-l proteja. În urma expertizelor realizate știm că acest pod este sigur pentru autoturismele mici, dar nu și pentru cele de peste 7,5 tone. Astfel că, în urma discuțiilor purtate cu experții din Comisia de Circulație convocată de Consiliul Judeţean Timiş, am decis să nu închidem circulația pe acest pod, dar să fim intransigenți când vine vorba de tonajul permis acolo. E imposibil să mai acceptăm vehicule cu o greutate mai mare de 7,5 tone – ar însemna că le punem viața în pericol atât acelor șoferi inconștienți care se încăpățânează să nu respecte regulile, cât și celorlați participanți la trafic”, a anunțat Cristian Moș, vicepreședintele instituției.

Conform oficialului, STPT a decis deja să folosească pe ruta spre Parța microbuze și nu autobuze. Pentru a-i prinde pe cei care conduc pe pod vehicule cu masa mai mare decât cea acum autorizată s-a decis efectuarea de controale zilnice la acest pod. E greu de crezut că chiar se va întâmpla ca verificările să fie zilnice, dar, cu siguranță, zona va beneficia de o atenție deosebită.

”În această perioadă i-am rugat pe colegii din aparatul tehnic al CJT să efectueze zilnic controale pe acest pod, iar dacă șoferii de vehicule peste 7,5 tone vor continua să ignore acestă limitare voi dispune închiderea totală a traficului pe acest pod”, a mai anunțat Moș.

Cu problema descoperită de secetă, CJ Timiș a decis să lanseze licitația pentru un pod nou. Cel vechi poate deveni pietonal și pentru biciclete.

”Totodată vă anunț că săptămâna aceasta o să fie urcată pe SEAP documentația necesară pentru realizarea unui nou pod – din nefericire el n-o să fie ridicat peste noapte, acesta este motivul pentru care fac apel la o conduită responsabilă din partea conducătorilor auto care frecventează podul de la Parța. Iar când podul cel nou o să fie în picioare, vă invit la o plimbare pe actualul pod care o să devină pietonal și pentru biciclete”, a încheiat Moș.

 

Comentarii

comentarii