Acasă Administraţie CJ Timiș solicită bani europeni pentru trei drumuri care au fost realizate...

CJ Timiș solicită bani europeni pentru trei drumuri care au fost realizate din banii consiliului județean

814
DISTRIBUIȚI

Consilierii județeni au votat, într-un plen extraordinar, accesarea de fonduri europene pentru trei drumuri care au fost realizate deja. Este vorba despre o nouă prevedere care dă posibilitatea administrațiilor județene să solicite fonduri europene pentru unele lucrări de infrastructură care au fost realizate deja din bugetul propriu, dar la care nu a fost făcută recepția finală. Spre exemplu, în cazul unuia dintre drumurile pentru care CJ Timiș cere bani europeni, Ivanda – Iohannisfeld, lucrările au fost finalizate zilele trecute, dar recepția finală va fi realizată peste 48 de luni.

„A apărut o nouă modificare în procedurile de acordare a fondurilor europene pe infrastructură rutieră. Această modificare ne dă posibilitatea și pe proiecte demarate, finalizate, dar care nu au realizată recepția finală. Avem termen până în 16 iulie să le depunem. Suma este alocată la nivel regional. Aproximativ 22 milioane de lei este valoarea investiției în cele trei drumuri. Toate cele trei drumuri au fost realizate deja. Condiția era să fie realizate, dar să nu fie realizată recepția finală”, a spus Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

Reprezentanții CJ Timiș au cerut bani europeni pentru următoarele proiecte: „Modernizare conexiuni rutiere prin I.B.U. pe DJ 588, Șemlacu Mare – Ferendia, km 9+500 – 13+935, L=4,435 km”, „Modernizare conexiuni rutiere prin I.B.U. pe DJ 592D, Hitiaș – Bacova, km 25+568,50 – 34+026,50, L=8,458 km” și „Modernizare conexiuni rutiere prin asfaltare DJ 693B Iohanisfeld (DN59B) – Ivanda, km 0.0+000 – 6+700, L=6,7 km”.

 

 

Comentarii

comentarii