Acasă Actualitate CJ Timiș solicită Ministerului Apărării Garnizoana din Libertății pentru a realiza Muzeul...

CJ Timiș solicită Ministerului Apărării Garnizoana din Libertății pentru a realiza Muzeul Revoluției din 1989

1132
DISTRIBUIȚI

Reprezentanții Consiliului Județean Timiș fac pași concreți pentru a primi din nou Garnizoana din Piața Libertății de la reprezentanții Ministerului Apărării Naționale (MApN). Reprezentanții CJ Timiș vor să realizeze acolo un Muzeu al Revoluției din 1989 până în anul când Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii – 2021.

Consilierii județeni din Timiș au votat proiectul privind aprobarea solicitării trecerii unor imobile din domeniul public al statului român și din administrarea Ministerului Apărării Naționale în domeniul public al județului Timiș.

„În urma vizitei făcute de către ministrul Apărării și a reprezentanților din Ministerul Culturii, chiar mai târziu și de către ministrul Culturii, s-a luat decizia de a face demersurile să preluăm garnizoana la consiliul județean, iar în momentul în care trecem în domeniul public al județului să demarăm proiectul privind realizarea Muzeului Revoluției. Garnizoana ar urma să fie preluată efectiv în momentul în care vom avea Hotărârea de Guvern de trecere din domeniul public al statului în domeniul public al județului. Noi am făcut acum demersurile de a solicita această proprietate, sunt mai mulți pași, cu aviz de la Ministerul Apărării, cu demersurile în cadrul Guvernului și așteptăm Hotărârea de Guvern care va aproba solicitarea de trecere a acestui imobil. Noi ne dorim să se realizeze cât mai repede, astfel încât să demarăm proiectul în regim de urgență, iar anul 2021 să ne prindă cu un muzeu al Revoluției în funcțiune”, a spus Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

Garnizoana a mai fost în domeniul public al administrației județene, în 2015, când reprezentanții CJ Timiș trebuiau să reabiliteze imobilul într-un an. O expertiză a relevat că reparațiile durează mai mult, prin urmare Garnizoana a trecut din nou la MApN.

 

Comentarii

comentarii