Acasă Administraţie CJ Timiș stabilește prețul biletului unic de acces în muzeele administrate

CJ Timiș stabilește prețul biletului unic de acces în muzeele administrate

DISTRIBUIȚI

Biletul de acces unic la Muzeul Național al Banatului, Muzeul de Artă și Muzeul Satului Bănățean ar urma să coste 24 de lei, se spune în propunerea de proiect de hotărâre pe care consilierii județeni ar urma să îl voteze. Valoarea a fost stabilită în urma analizei prețurilor practicate în prezent la cele trei muzee.

Specialiștii care au lucrat la proiect au stabilit să existe și bilete – abonament, care să fie valabile pe mai multe zile, dar și reduceri pentru achiziția unui număr mai mare de bilete unice de acces, la pachet.

S-au făcut calcule, s-au stabilit prețuri medii pentru biletul de acces pentru fiecare dintre cele muzee și s-a decis.

”Conform Hotărârii Consiliului Județean Timiș nr. 201/23.12.2020 privind aprobarea taxelor județene pentru anul fiscal 2021, fiecare muzeu are în prezent taxe diferite pentru biletele de intrare, astfel: Muzeul Național al Banatului – 3 tipuri de bilete (5 lei, 15 lei, 30 lei) rezultând un preț mediu de 16,67 lei/ bilet; Muzeul Satului Bănățean – 5 lei/ bilet; Muzeul Național de Artă Timișoara – 20 lei/ bilet. Valoarea cumulată pentru vizitarea celor trei muzee este în prezent în valoare de 41,67 lei (16,67 lei Muzeul Național al Banatului, 5 lei Muzeul Satului Bănățean, 20 lei Muzeul Național de Artă Timișoara) (…) Pentru vizitarea celor trei muzee vizitatorul plătește astăzi 41,67 lei. Vizitatorul apelează la 3 casierii pentru achiziționarea biletului de intrare cu consumul de timp aferent celor 3 eventuale cozi. Avantajele introducerii biletului unic și a abonamentelor săptămânale/lunare: Valoarea biletului unic va fi de 24 lei/ bilet, mult mai mică decât dacă vizitatorul ar cumpăra 3 bilete; Reducerea substanțială a costului biletului unic față de valoarea a 3 bilete (24 lei față de 41,67 lei); Economisirea de timp și evitarea cozilor pentru obținerea biletului de vizitare a muzeelor”, se spune în proiectul de hotărâre pe care consilierii județeni îl vor vota la următorul plen.

Conform propunerii, biletul unic ar urma să coste 24 de lei. De asemenea, se va introduce „abonamentul săptămânal” cu valoarea de 95 lei / abonament (mod de calcul: 6 zile de vizitare x 66% din prețul biletului unic (24 lei) = 95 lei), respectiv „abonamentul lunar” cu valoarea de 190 lei / lună (mod de calcul: 25 zile de vizitare x 33% din prețul biletului unic (24 lei) = 190 lei).

Astfel, cu biletul unic în valoare de 24 lei, abonamentul săptămânal de 95 lei/săptămână și cel lunar de 190 lei, cei interesaţi vor putea vizita Muzeul Naţional al Banatului Timișoara, Muzeul Satului Bănăţean Timișoara şi Muzeul Naţional de Artă Timişoara.

De asemenea, se propune aplicarea unei reduceri, până la un preț de 18 lei/bilet la achiziționarea a minim 20 de bucăți “Bilet unic de vizitare”.

Comentarii

comentarii