Acasă Actualitate CJ Timiș supne dezbaterii publice noul regulament de finanțare a cultelor religioase

CJ Timiș supne dezbaterii publice noul regulament de finanțare a cultelor religioase

DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș a lansat în transparență decizională, conform Legii nr. 52/2003, proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentului pentru acordarea sprijinului financiar unităților de cult aparținând cultelor religioase recunoscute în România, din bugetul local al județului Timiș.

Sprijinul financiar se poate acorda pentru completarea fondurilor proprii ale unităților de cult destinate construirii ori reparării lăcașelor de cult si a lucrărilor de pictură, în condițiile aprobării documentațiilor tehnico-economice și a avizelor potrivit reglementărilor în vigoare. De asemenea, se alocă bani pentru conservarea și întreținerea bunurilor de patrimoniu aparținând cultelor religioase, pentru construirea, amenajarea și repararea  clădirilor având destinația de așezăminte de asistență socială și medicală ale unităților de cult, precum și pentru construirea și repararea sediilor administrative ale eparhiilor sau ale centrelor de cult. Se poate acorda sprijin financiar și pentru construirea și repararea sediilor unităților de învățământ teologic, proprietate a cultelor recunoscute.

Documentația poate fi consultată pe pagina de internet a instituției, în Monitorul Oficial al Județului Timiș, la adresa:

https://www.cjtimis.ro/wp-content/uploads/2020/07/Regulament-sprijin-financiar-culte-2023.pdf

Timișenii sunt așteptați să vină cu propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de act normativ supus procedurii de transparență decizională. Acestea pot fi depuse până la data de 06.03.2023, ca mesaj în format electronic pe adresa de e-mail cornelia.paraipan@cjtimis.ro, prin poștă, pe adresa Consiliul Județean Timiș, cât și la sediul instituției, la Registratură.

Comentarii

comentarii