Acasă Actualitate CJ Timiș trebuie să plătească 11,6 milioane de lei pentru noile sensuri...

CJ Timiș trebuie să plătească 11,6 milioane de lei pentru noile sensuri giratorii definitive de pe drumul spre Giroc

DISTRIBUIȚI

Documentația aprobată marți de consilierii județeni, referitor la viitoarele sensuri giratorii definitive care vor fi amenajate pe drumul județean de la Timișoara spre Giroc arată că lucrările vor costa 11,6 milioane de lei.

Cele două sensuri definitive vor fi realizate pe drumul județean 595, la intersecția cu str. Jupiter și cu Bulevardul Soarelui din Giroc. Din estimări, lucrările vor începe undeva în primăvară.

„Având în vedere faptul că pe DJ595 Timișoara – Giroc configurația actuală a intersecțiilor DJ595 cu str. Jupiter și B-dul Soarelui nu asigură desfășurarea circulației în condiții de siguranță și confort, s-a finalizat elaborarea în anul 2023 a studiului de fezabilitate cu elemente de documentație de avizare a lucrărilor de intervenție pentru obiectivul „Amenajarea a două intersecții DJ595 cu amplasament fosta UM în localitatea Giroc. Pentru realizarea acestui obiectiv conform legislației în vigoare, se impune aprobarea documentației tehnico-economice, respectiv a principalilor indicatori tehnico-economici și a devizului general, conform studiului de fezabilitate cu elemente de documentație de avizare a lucrărilor de intervenție”, se arată în documentația aprobată.

Pe porțiunea amintită din drum, Consiliul Județean Timiș a realizat patru sensuri giratorii provizorii, pentru care a plătit nu mai puțin de 100.000 de euro. Solicitate pentru a asigura siguranța circulației, din cauza numeroaselor accidente de acolo, aceste sensuri giratorii au încurcat groaznic traficul spre și dinspre Giroc. Două dintre acestea au fost eliminate.

Marți, consilierii județeni au aprobat documentația aferentă construirii a două sensuri giratorii definitive. Iar estimarea realizată este de 11,6 milioane de lei, dar indexabilă în funcție de rata inflației.

Comentarii

comentarii