Acasă Actualitate CJ Timiş urgentează proiectul de ridicare a unei noi clădiri la Spitalul...

CJ Timiş urgentează proiectul de ridicare a unei noi clădiri la Spitalul Judeţean Timişoara

1845
DISTRIBUIȚI

Consiliul Judeţean Timiş va asigura sumele de bani necesare în vederea realizării documentaţiei aferente noii clădiri din cadul Spitalului Judeţean Timişoara, unde vor fi găzudite serviciile centrului de arşi, noua secţie ATI şi cea pentru primirea urgenţelor. Plenul CJT a aprobat schimbarea condiţiilor din cadruk acordului cu Banca Mondială pentru ridicarea noii clădiri.

Unul dintre cele mai importante din proiecte din domeniul sănătății din județ înaintează cu pași repezi. Consiliul Județean Timiș, Spitalul Județean și Ministerul Sănătății derulează în comun un proiect ce a primit finanțare de la Banca Mondială. Acesta prevede construcția unei clădiri ce va include noul centru de arși, secția ATI, unitatea de primiri urgențe, cât și reorganizarea fluxurilor medicale.

CJ Timiș a aprobat marţi modificarea protocolului de colaborare cu Spitalul Județean și Ministerul Sănătății, asumându-și noi responsabilități în realizarea proiectului. Pe lângă faptul că pune la dispoziție terenul pe care urmează să fie construită clădirea, instituția va asigura și resursele financiare pentru realizarea diverselor documentații.

„Prin votul de astăzi am reușit să grăbim implementarea proiectului. Ne-am asumat chiar o mai mare responsabilitate față de ce s-a prevăzut inițial, pentru a-l putea avea finalizat cât mai curând. Vrem spitale ca afară și asta ne străduim să facem. Schimbăm la față Județeanul, proces pe care l-am început deja de câțiva ani. Ceea ce facem acolo vedem doar la marile spitale din Occident”, a anunţat președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

Proiectul este derulat de Ministerul Sănătății, în calitate de agenție de implementare, banii, aproximativ 50 milioane euro, fiind asigurați de către Banca Mondială. În acest moment se lucrează la proiectul tehnic, necesar pentru scoaterea la licitație a lucrărilor de execuție. La final, noua clădire va fi transferată în proprietatea județului, Consiliul Județean fiind beneficiarul final al acestei investiții.

În plus față de proiectul cu finanțare de la Banca Mondială, CJ Timiș derulează alte două mari investiții la Spitalul Județean, cu fonduri europene. Mai exact, instituția construiește o nouă maternitate și extinde, modernizează și dotează Unitatea de Primiri Urgențe, proiecte ce totalizează aproape 12 milioane euro.

Comentarii

comentarii