Acasă Administraţie CJ Timiș va acorda peste patru milioane de lei pentru acțiunile culturale...

CJ Timiș va acorda peste patru milioane de lei pentru acțiunile culturale din județ

692
DISTRIBUIȚI

Miercuri, Consiliul Județean Timiș a aprobat ghidul prin care se acordă finanțare nerambursabilă pentru proiecte culturale în anul 2021. În total, la acest capitol au fost alocate 4,4 milioane de lei.

Principiile care stau la baza noului ghid sunt libera concurență, transparența, diversitatea culturală și pluridisciplinaritatea, neretroactivitatea, susținerea, tratamentul egal și contribuția proprie a beneficiarului, a anunțat CJT.

În total, în 2021, pentru proiecte cultural-artistice și de tineret este prevăzută suma de 4.440.000 lei. Unul dintre punctele importante ale ghidului este prevederea conform căreia finanțarea nerambursabilă trebuie însoțită de o contribuție din partea beneficiarului de minim 10% din valoarea cheltuielilor eligibile.

Conform documentului, ariile tematice eligibile sunt: Artele spectacolului (teatru, dans, muzică, etc.); Patrimoniu cultural (documentarea/cercetarea patrimoniului cultural mobil și imobil,

tradiții, obiceiuri, muzică și dansuri populare, meșteșuguri tradiționale, artă culinară etc.); Arte vizuale (film/pictură, sculptură, arte decorative, foto/video, multimedia, etc.); Educație culturală (utilizarea culturii și a creativității pentru dezvoltarea de noi

audiențe, mediere culturală, intervenție culturală, rezidență de cercetare/creație); Proiecte editoriale și literare; Fonduri de mobilitate (culturală și de tineret); Formare profesională (cuprinzând domeniile cultură, educație și tineret); Educație, educație în sănătate și mediu, incluziune socială.

Pasul următor va fi deschiderea sesiunii de selecție, anunț care va fi mediatizat prin canalele de comunicare ale Consiliului.

Din comisia de selecție a proiectelor vor face parte reprezentanți ai Consiliului Județean Timiș și specialiști cu o experiență de minim trei ani de practică în domeniul culturii, din județul Timiș. Numărul specialiștilor trebuie să fie mai mare decât numărul reprezentanților autorității finanțatoare.

Comentarii

comentarii