Acasă Actualitate CJAS Timiş caută medici pentru programul de screening al cancerului de col...

CJAS Timiş caută medici pentru programul de screening al cancerului de col uterin şi sân

387
DISTRIBUIȚI

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş informează furnizorii de servicii medicale cu privire la derularea proiectului POSDRU „Instruire şi prevenţie pentru o viaţă sănătoasă”. Proiectul iniţiat de către Ministerul Sănătăţii, în parteneriat cu Institutul Naţional de Sănătate Publică, Colegiul Medicilor România, UMF „Carol Davila” Bucureşti, Institutul Oncologic „prof. dr. I. Chiricuţă” Cluj-Napoca şi Institutul de Cancer Aviano- Italia, urmăreşte recrutarea cadrelor medicale ce urmează a fi instruite pentru implementarea programelor de screening eficient pentru cancerul de col uterin, colon şi sân.
La nivel naţional, 132 de medici specialişti vor fi selectaţi pentru a asigura instruirea grupelor de participanţi, în timp ce 7.200 medici vor fi aleşi pentru a beneficia de pregătire în cadrul acestui proiect. În cazul judeţului Timiş, numărul estimativ de cadre medicale având ca specialitate medicină de familie este:  2 instructori şi 300 participanţi.
Oana Răchitan, PR CJAS Timiş, a spus că proiectul „Instruire şi prevenţie pentru o viaţă sănătoasă” are ca obiectiv general creşterea gradului de formare a profesioniştilor din sistemul sanitar pentru a răspunde noilor priorităţi ale politicilor şi programelor de sănătate, dar şi creşterea gradului de adaptabilitate şi formare a lor.
Cadrele medicale interesate pot obţine informaţii suplimentare la sediul CJAS Timiş din Strada Corbului, Nr.4, Timişoara, dar şi pe site-ul instituţiei – www.cjastm.ro.

Comentarii

comentarii