Acasă Actualitate CJAS Timiş: „Furnizorii de servicii medicale au obligaţia să se autorizeze sanitar!”

CJAS Timiş: „Furnizorii de servicii medicale au obligaţia să se autorizeze sanitar!”

414
DISTRIBUIȚI

„Furnizorii de servicii medicale care se află în relaţie contractuală cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş au obligativitatea vizării anuale a autorizaţiei sanitare de funcţionare”, a informat CJAS Timiş, vineri, 4 mai.

În conformitate cu legile în vigoare, se modifică procedura de autorizare sanitară în baza referatului de evaluare a furnizorilor din asistenţă medicală. „Menţionăm că aceste reglementări şi obligaţii sunt prevăzute în Ord. 251-16.03.2012 emis de Ministerul Sănătăţii, care modifică şi completează Ord 1030/2009 MS privind aprobarea procedurilor de reglementare sanitară pentru proiectele de amplasare, amenajare, construire şi pentru funcţionarea obiectivelor ce desfăşoară activităţi cu risc pentru starea de sănătate a populaţiei. În conformitate cu art. 14 al ordinului mai sus amintit, titularul autorizaţiei sanitare (furnizorul de servicii medicale) are obligaţia de a solicita anual vizarea autorizaţiei sanitare de funcţionare”, a precizat Oana Răchitan, PR CJAS Timş.

Autorizaţia este un act tehnic şi juridic, eliberat de autoritatea competentă, în acest caz, D.S.P. Timiş (Direcţia de Sănătate Publică).

Comentarii

comentarii