Acasă Sănătate CJASTimiş: Programul de compensare cu 90% a medicamentelor pentru pensionari s-a modificat

CJASTimiş: Programul de compensare cu 90% a medicamentelor pentru pensionari s-a modificat

1349
DISTRIBUIȚI

victor dumitrascu dir cjas timisCasa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş informează că, începând cu luna iulie, programul de compensare cu 90% a medicamentelor pentru pensionari s-a modificat şi este operaţional.

Astfel, beneficiarii programului sunt: pensionarii cu venituri din pensii de până la 900 lei – luna inclusiv, care nu primesc şi indemnizaţie socială, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri; pensionarii cu venituri din pensie şi indemnizaţie socială (cumulate) de până la 900 de lei-luna inclusiv, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri.

Până în prezent, beneficiau această compensare pensionarii cu venituri numai din pensii de până la 700 de lei-lună. De asemenea, beneficiari programului nu trebuie să mai depună la medicul de familie declaraţia pe propria răspundere referitoare la veniturile obţinute, ci vor prezenţa doar talonul de pensie şi actul de identitate.

“Prin noul program de compensare se doreşte în primul rând creşterea numărului de beneficiari ai acestui program, iar în al doilea rând s-a avut în vedere debirocratizarea activităţii medicilor de familie, care nu mai trebuie să solicite declaraţii pensionarilor”, a declarat preşedintele – director general CJAS Timiş, dr. Victor Dumitraşcu.

 

Comentarii

comentarii