Acasă Actualitate CJSU Timiș a decis: masca, obligatorie în zonele aglomerate, mai puțin în...

CJSU Timiș a decis: masca, obligatorie în zonele aglomerate, mai puțin în centrul istoric al Timișoarei. Terasele se închid la ora 23

2730
DISTRIBUIȚI

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a decis, în urma ședinței din 1 august, care sunt spațiile deschise în care va fi obligatorie purtarea măștii. Acestea sunt, printre altele, piețe, târguri, stații, peroane, obiective turistice, zone de promenadă, locuri de joacă, grădini de vară, evenimentele cu public. Excepția dată de hotărârea CJSU este Piața Victoriei și centrul istoric al Timișoarei.

Organizarea de târguri, oboare, iarmaroace și piețe de vechituri va fi interzisă până la finalul stării de alertă, existând o excepție pentru piețele agroalimentare.

Celelalte măsuri ale hotărârii sunt cele prevăzute și de hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență: exceptarea de la purtarea măștii a persoanelor care desfășoară activități fizice intense și a copiilor sub cinci ani, închiderea teraselor și agențiilor de jocuri de noroc în intervalul 23.00-06.00 și limitarea numărului de participanți la evenimente.

Hotărârea CJSU Timiș:

„Art. 1. Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura în spațiile publice deschise, respectiv: piețe, târguri, piețe de vechituri, zone de așteptare, stații transport public, peronul gărilor, autogări, aeroport, în punctele de trecere a frontierei, exteriorul obiectivelor turistice, zonele de promenadă ale orașelor (cu excepția Pieței Victoria din Timișoara și centrul istoric al municipiului Timișoara), locuri de joacă din parcuri, grădini de vară, la serbări publice, pelerinaje, ceremonii religioase, evenimente sportive, evenimente publice. 

(2) Obligativitatea se instituie pentru toate persoanele care au împlinit 5 ani.

Art. 2. Se exceptează de la aceste măsuri persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitantă (temperatură ridicată, umiditate crescută), sportivii care se află pe terenul de sport precum și copii cu vârsta mai mica de 5 ani.

Art. 3. (1)Evenimentele publice și private se vor desfășura cu participarea unui număr de persoane în limita prevăzută de lege cu păstrarea distanțării sociale.

(2) Operatorii economici care desfășoară aceste activități, au obligația să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul de locuri pe scaune, precum și a oricăror activități care presupune interacțiunea fizică între clienți, inclusiv dansul.

Art. 4. Se interzice funcționarea operatorilor economici, (spații destinate jocurilor de noroc, terase, cluburi, baruri, și altele asemenea) în intervalul orar 23,00 – 6,00.

Art. 5.(1) Se interzice organizarea târgurilor, oboarelor, iarmaroace și piețe de vechituri până în la încetarea stării de alertă;

(2) Se exceptează de la art. 5 alin. 1 piețele agroalimentare. Clienții vor purta măști de protecție iar comercianții vor purta mănuși și măști de protecție.

Art. 6. Pe perioada desfășurării evenimentele sportive se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție de către stafful tehnic și tot personalul care participă la evenimentul, cu excepția prevăzută la art 2.

Art. 7.  Respectarea aplicării măsurilor adoptate se va urmării de către structurile Ministerului Afacerilor Interne, Poliția Locală și Direcția de Sănătate Publică  județului Timiș și alte instituții cu atribuții de control.

Art. 8. (1) Secretariatul Tehnic Permanent al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș va transmite prezenta hotărâre tuturor entităților responsabile cu aducerea sa la îndeplinire, pentru luare la cunoștință și conformare.

(2) Prezenta Hotărâre se comunică și unităților administrativ – teritoriale din județul Timiș pentru aducere la cunoștință comunității locale.

(3) Prevederile Hotărârii devin obligatorii începând cu data de 1 august 2020, începând cu ora 19,00, pe întreaga perioadă a stării de alertă”.

Comentarii

comentarii