Acasă Administraţie CJT construiește un nou internat la Centrul pentru Educație Incluzivă „Alexandru Roșca”...

CJT construiește un nou internat la Centrul pentru Educație Incluzivă „Alexandru Roșca” din Lugoj

DISTRIBUIȚI

Administratorul public al Județului Timiș, Marian Constantin Vasile, a pus, miercuri, piatra de temelie a unui nou internat școlar în Lugoj, destinat elevilor cu nevoi speciale de la Centrul pentru Educație Incluzivă „Alexandru Roșca”. Prin ridicarea acestuia, copiii cu dizabilități din zona Lugojului vor avea parte de condiții de școlarizare mai bune.

Investiția aparține Consiliului Județean Timiș și se ridică la 13,8 milioane lei inclusiv TVA, finanțarea fiind asigurată prin bugetul județului. Centrul de la Lugoj școlarizează peste 220 de elevi, iar capacitatea noului internat va fi de 100 de copii, fiind destinat celor din satele învecinate.

Clădirea ce se va construi are un regim de înălțime P+1. Cei peste 60 de specialiști care lucrează în echipe interdisciplinare oferă servicii de terapie logopedică, kinetoterapie, asistență socială și asistență medicală gratuită, cât și consiliere părinților acestor copii. În plus, elevii au parte de cele mai diverse activități. Aceștia pot lucra, de exemplu, în cadrul unor ateliere de tâmplărie, de covoare sau croitorie.

Comentarii

comentarii