Acasă Administraţie CJT continuă demersurile pentru preluarea taberelor şcolare din judeţ

CJT continuă demersurile pentru preluarea taberelor şcolare din judeţ

1052
DISTRIBUIȚI

Consiliul Judeţean Timiş continuă demersurile pentru preluarea în patrimoniu a cinci tabere şcolare. În proxima şedinţă de plen, programată marţi, va fi votată o hotărâre în acest sens.

În anul 2013, Județul Timiș a aprobat o Hotărâre de solicitare a trecerii unor imobile din domeniul public al Statului în domeniul public al Județului Timiș, respectiv taberele școlare din localitățile Bogda, Chevereșu Mare, Poieni Strâmbu, Poieni Sat și Herneacova. În anul 2018, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a solicitat CJT anunţarea disponibilităţii de preluare a  acelor tabere școlare, transmiterea acestora în administrare la nivel judeţean fiind parte a strategiei de trecere a acestora la consiliile judeţene, la nivel naţional.

La nivelul Județului Timiș se are în vedere trecerea în proprietatea acestuia a taberelor școlare în vederea asigurării standardelor de calitate pentru desfășurarea activităților specifice. Pentru continuarea demersurilor necesare aprobării prin Hotărâre de Guvern a trecerii imobilelor în proprietatea Județului Timiș, am solicitat Ministerului Tineretului și Sportului să ne comunice datele de identificare actualizate ale taberelor școlare. (…) Trecerea din domeniul public al Statului în domeniul public al Judeţului se face prin Hotărâre a Guvernului la solicitarea Consiliului Judeţean, motiv pentru care propun adoptarea de către Consiliul Judeţean Timiş a unei hotărâri de solicitare privind trecerea unor imobile- tabere școlare, din domeniul public al Statului şi administrarea Ministerului Tineretului și Sportului prin Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Timiș, în domeniul public al Judeţului Timiş și declararea acestora ca fiind bunuri de interes județean”, se arată în Expunerea de Motive aferentă proiectului de hotărâre.

Vizate sunt cinci tabere: Bogda, Chevereş, Poieni-Strâmbu, Herneacova, Poieni Sat. Situaţia taberelor de la Chevereş şi Poieni-Strâmbu, este una relativ bună, fiind necesare doar renovări, celelalte trei tabere sunt în stare de degradare avansată.

Comentarii

comentarii