Acasă Administraţie CJT derulează 10 proiecte, în valoare de 145 de milioane de lei,...

CJT derulează 10 proiecte, în valoare de 145 de milioane de lei, pentru reabilitarea drumurilor județene

DISTRIBUIȚI

CJ Timiş derulează lucrări de reabilitare şi modernizare pentru zeci de kilometri de drumuri judeţene aflate în administrare. Din fonduri guvernamentale şi de la bugetul judeţean sunt în curs de derulare 10 proiecte, în valoare de 145 de milioane de lei.

„Avem zece proiecte în derulare, în diferite faze. Unul dintre cele mai importante este cel pentru extinderea la patru benzi a drumului de legătură dintre Timişoara şi Moşniţa, valoarea contracului este de 28 milioane de lei. Acesta este în procedura de achiziţie publică. Sunt depuse patru oferte, comisia de specialitate analizează, în scurt timp urmează să desemnăm câştigătorul. Sper cât de curând să dăm ordinul de începere a lucrărilor. Un alt drum impirtant este cel care asigură legătura dintre Centura de ocolire a Timişoarei şi Aeroport. Şi acesta se va extinde la patru benzi, contractul este de15 milioane, şi la acest proiect suntem în acelaşi stadiu, evaluarea ofertelor”, a declarat Călin Dobra.

Numeroase alte proiecte sunt în diferite stadii de execuţie sau de stabilire a constructorului, în mai multe zone din judeţ. Unul este între Lucareţ şi Arad, e în valoare de 12 milioane de lei valoare, este în curs de execuţie, deja au fost realizate decontări de1,2 milioane de lei, spune Dobra. Un alt drum, DJ 591C, care asigură legătura dintre DN6 şi săcălaz, aici se derulează reactualizarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic, în octombrie se scoate la licitaţie execuţia, contractul este de 7,2 milioane de lei. Drumul judeţean dintre Valea lungă şi Cliciova este recepţionat. Un alt drum avut în vedere este cel dintre Roviniţa, Percosova şi Gherman, proiectul de asfaltare este în curs de derulare.

DJ 609, dintre Bazoş şi Recaş, în valoare de 21,2 milioane de lei, din fonduri guvernamentale.

Asfalt se pune şi pe ruta Şipet – Folia, deja 10% din lucrare a fost executată, investiţia este de 4,8 milioane de lei. Un alt drum judeţean, cel dintre Sânmartinul Sârbesc şi cel Maghiar e gata la toamnă, stadiul fizic fiind la 50% din lucrare, în timp ce pentru cei 8,5 kilometri dintre Seceani şi Fibiş, un proiect de 15 milioane de lei, evaluarea ofertelor depuse de constructori este în derulare.

Comentarii

comentarii