Acasă Actualitate CJT, Muzeul de Artă, Art Encounters și Institutul Francez organizează vernisajul expoziției...

CJT, Muzeul de Artă, Art Encounters și Institutul Francez organizează vernisajul expoziției „Victor Brauner: Invenții și magie”

DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș, Muzeul Național de Artă din Timișoara, Fundația Art Encounters și Institutul Francez Timișoara organizează, joi, 16 februarie, începând cu ora 10.00 la Muzeul de Artă, conferința de prezentare a expoziției „Victor Brauner: Invenții și magie”.

Evenimentul va fi deschis de Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, împreună cu Filip Petcu, directorul Muzeului Național de Artă, Ovidiu Șandor, președintele Fundației Art Encounters și Tilla Rudel, directoarea Institutului Francez din Timișoara.

Curatoarea expoziției, Camille Morando, va prezenta opera și viața artistului iar, după sesiunea de întrebări, curatoarea va face un tur ghidat pentru presă, în avanpremiera deschiderii expoziției. Expoziția „Victor Brauner: Invenții și magie” este prima retrospectivă de anvergură a artistului în țara sa natală și cea mai importantă organizată în Europa de Est.

La celebrarea a 120 de ani de la nașterea artistului, expoziția reunește peste 70 de lucrări unice, beneficiind de un împrumut de aproximativ 40 de lucrări din prestigioasa colecție a Centrului Georges Pompidou din Paris, precum și lucrări din alte muzee și colecții românești și internaționale.

Comentarii

comentarii