Acasă Actualitate CJT se fereşte deocamdată să abordeze problema Casei Muhle. Constituirea comisiei de...

CJT se fereşte deocamdată să abordeze problema Casei Muhle. Constituirea comisiei de specialitate a fost retrasă de la vot

DISTRIBUIȚI
casa-muhle

Consilierii judeţeni timişeni au avut, miercuri pe masa plenului, un proiect extrem de important pentru comunitatea timişoreană, cel referitor la constituirea unei comisii care să se ocupe de declararea de utilitate publică a Casei Muhle, în vederea preluării în proprietate a clădirii afectate de intervenţia actualului proprietar. Ei bine, aleşii Timişului au decis ca deocamdată să nu facă această comisie, proiectul de hotărâre fiind efectiv scos de pe ordinea de zi. La CJT fusese depusă o cerere de cercetare prealabilă, iar respectiva comisie trebuia să analizeze solicitarea, în vederea realizării exproprierii. Aceasta, pentru că spune şeful instituţiei, Călin Dobra, ar exista o sentinţă definitivă în acest caz: „În acest moment a fost emisă o sentință definitivă, iar proprietarul are obligația de a aduce imobilul la starea inițială. Cred că este oportună alcătuirea acestei comisii după aplicarea sentinței”.

Viorel Coifan, consilier judeţean PNL, atrage atenţia că respectiva sentinţă va expira în curând. „Acea casă era un monument care chiar exista. Trebuie spus că în acest an va expira valabilitatea sentinței date de Curtea de Apel Timișoara și va fi prescrisă. Dacă autoritățile intervin vor trebui să suporte cheltuielile de reabilitare. Sunt o serie de nebuloase la nivel de carte funciară – o familie deține clădirea și o altă familie deține terenul. Suntem pentru ca această clădire să fie reamenajată”, a spus consilierul județean PNL Viorel Coifan.

Proprietarii clădirii de pe bulevardul Mihai Viteazul din Timişoara au afectat grav structura imobilului, după ce acesta fusese achiziţionat în anul 2000 de o familie de romi din oraş, cunoscută cu afaceri imobiliare cu clădiri istorice. Problemele au apărut în 2012, când au fost efectuate acele intervenţii nepermise, oprite în urma unei sentinţe date ca urmare a unui proces deschis de Primăria Timişoara.

Comentarii

comentarii