Acasă Actualitate CJT va folosi o soluţie performantă din domeniul medical în cadrul spitalelor...

CJT va folosi o soluţie performantă din domeniul medical în cadrul spitalelor din judeţ – Video

1156
DISTRIBUIȚI

Consilul Judeţean Timiş a reuşit realizarea unui acord cu o societate timişoreană care a realizat un soft medical pentru scanarea radiografiilor pulmonare şi care foloseşte inteligenţa artificală pentru stabilirea diagnosticelor, urmând să utilizeze această soluţie în cadrul spitalelor din judeţ.

Utilizarea acestui soft medical a fost inclusă de CJ Timiş în cadrul proiectului OcroTim. Softul ajută la identificarea a 17 patologii ale aparatului respirator, inclusiv în cazul pacienților cu Covid-19. Soft-ul folosește inteligența artificială și este dezvoltat de o companie condusă de o echipă tânără de IT-iști, XVision.

Conform parteneriatului cu Consiliul Județean, aplicația va fi pusă gratuit la dispoziția spitalelor din Timiș timp de șase luni. Important de menționat,  echipa care a dezvoltat-o oferă și suport tehnic.

Programul OcroTim | Digitalizăm spitalele din TimișUnitățile sanitare din județ vor fi, rând pe rând, beneficiarele unui soft, bazat pe inteligența artificială, important în depistarea patologiilor pulmonare, inclusiv în cazul pacienților cu Covid-19! #ocrotim#xvision#sanatateaoprioritate

Publicată de Călin Dobra pe Vineri, 29 mai 2020

„Perioada prin care trecem ne-a arătat tuturor cât de important e să investim constant în spitale, în echipamente, în condiții mai bune pentru pacienți, în susținerea medicilor. Nu acționăm la întâmplare! Ca de fiecare dată, ne-am consultat cu cei direct implicați, cu medicii. Am avut un dialog aplicat și cu directorii spitalelor care vor folosi această aplicație în procedurile zilnice de testare”, spune președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

Aplicația dezvoltată de societatea timişoreană permite o analiză mai rapidă și ușoară a radiografiilor, medicii putând să interpreteze până la 200 de radiografii pulmonare pe zi. Soft-ul le analizează și poate identifica rapid anomaliile, reprezentând practic o a doua opinie instantanee.

Comentarii

comentarii