Acasă Administraţie CJT va solicita bani europeni pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare la Castelul...

CJT va solicita bani europeni pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare la Castelul Huniade și Palatul Baroc

1077
DISTRIBUIȚI

Lucrările la două dintre clădirile importante ale Timișoarei, Palatul Baroc și Castelul Huniade, vor fi depuse spre finanțare din fonduri europene, a anunțat liderul Consiliului Județean Timiș, Alin Nica.

El a purtat discuții în acest sens cu directorul Institutului Național al Patrimoniului. Nica admite că în ultima perioadă patrimoniul istoric a fost neglijat, chiar dacă ar putea contribui la dezvoltarea județului.

”Patrimoniul istoric și cultural este un domeniu care, deși temporar se află în umbră, pe termen mediu și lung, poate contribui la dezvoltarea strategică a județului Timiș. Pentru a mișca lucrurile în această direcție, în cadrul unei întâlniri cu directorul Institutului Național al Patrimoniului, am abordat două subiecte importante: reabilitarea, modernizarea și dotarea Castelului Huniade, alături de continuarea lucrărilor la Palatul Baroc”, a anunțat Nica.

Șeful CJT spune că se dorește obținerea de fonduri europene pentru terminarea lucrărilor la Palatul Baroc și la Castelul Huniade.

Comentarii

comentarii