Acasă Sănătate CJT vrea Raport anual de sănătate a populaţiei

CJT vrea Raport anual de sănătate a populaţiei

DISTRIBUIȚI

Preşedintele CJT, Sorin Grindeanu, a cerut ca în luna septembrie să aibă un Raport privind starea de sănătate a populaţiei din judeţ, pentru a crea strategii în domeniul sănătăţii.
„Raportul va trebui să ducă la o strategie. Fiind o instituţie care investeşte în sănătate, trebuie să investim în urma acestei strategii, pentru că este posibil să investim în direcţii care poate nu au o incidenţă aşa de mare şi scăpăm din vedere boli care au o incidenţă foarte mare. Strategia va fi dată de acest raport”, a spus Sorin Grindeanu.
Şeful CJT spune că o astfel de analiză ar fi binevenită şi la nivelul Primăriei Timişoara/a Consiliului local, pentru a se cunoaşte şi starea de sănătate a timişorenilor.
Grindeanu mai spune că măsura ar fi benefică şi la nivel naţional, iar ceea ce face CJT este un prim pas, un exemplu.
CJT este rincipalul finanţator al Spitalului Judeţean Timişoara în privinţa lucrărilor de infrastructură, iar în funcţie de rezultatele evaluărilor se pot face investiţii în acele secţii care au o adresabilitate mai mare.
În judeţul Timiş este deja ştiut că este crescută incidenţa bolilor cardiovasculare, a cazurilor de diabet şi a cancerelor de diferite tipuri.

Comentarii

comentarii