Acasă Administraţie Clădirea Modex – scama din buricul târgului. Robu: „E o ruşine pentru...

Clădirea Modex – scama din buricul târgului. Robu: „E o ruşine pentru Timişoara”

699
DISTRIBUIȚI

modex

După doi ani de mandat, primarul Timişoarei a descoperit clădirea Modex, aflată chiar în buricul târgului. Un fel de scamă din buricul târgului, având în vedere că edilul se declară oripilat de aspectul imobilului.

Prin urmare, proprietarii vor avea în curând nişte cheltuieli serioase. Fie pentru a da un alt aspect clădirii, fie pentru a plăti amenzile.

„După ce am pus în valoare şi mai bine clădirea Operei, prin iluminarea artistică, uitându-mă la cum arată Palatul Lloyd, cum arată muzeul, chiar dacă este încă în lucru, şi nu mă refer la starea acestor clădiri, care toate necesită reabilitare, ci mă refer la stilul lor arhitectonic, mă oripilează clădirea Modex”, a declarat Robu.

Primarul susţine că le va cere proprietarilor să îngrijească imobilul, „pentru că aşa cum arată acum, reprezintă o ruşine pentru Timişoara”. Însă aşa-zisa îngrijire a clădirii nu înseamnă doar o renovare, ci o modificare arhitecturală majoră, astfel încât să se potrivească mai bine în peisajul din zonă.

„Îi vom notifica pe proprietari – nu ştiu cine e proprietar. Dacă nu se vine la primărie cu o propunere de desfăşurător al operaţiilor de intervenţie asupra clădirii, după notificare vor urma amenzi. Aştept să vină la discuţii. Discuţiile se vor purta, evident, nu numai cu mine, ci şi arhitectul şef, poate şi cu alte persoane din primărie, şi se va stabili un plan de bătaie. Trebuie făcut un proiect de către specialişti, astfel încât clădirea să fie integrată cât mai bine în ansamblul arhitectonic al zonei. E plină lumea de exemple de integrare a unor clădiri cu un anumit stil într-un ansamblu de clădiri cu alt stil. Aşa cum e, e o ruşine pentru Timişoara”, a mai explicat Robu

Comentarii

comentarii