Acasă Eveniment Clanurile interlope din vestul țării, în pericol. Sârbii, hotărâți să stârpească mafia

Clanurile interlope din vestul țării, în pericol. Sârbii, hotărâți să stârpească mafia

4666
DISTRIBUIȚI

Presedintele Serbiei, Alexander Vucic, a anunta schimbari de lege majore in ceea ce priveste activitatea mafiota organizata. Sarbii vor adopta noi legi, considerate draconice, mai dure decat cele din Uniunea Europeana.

“Serbia nu va mai fi locul unde se refugiaza mafiotii”, a spus Vucic, care a completat ca penalitatile vor fi draconice, mai stricte decat in Austria sau in Germania.

Actele luate in considerare pentru pedepse dure sunt crimele, ce vor primi pedepse pe viata, agresiunile fizice grave, violul, pedofilia, abuzul copiilor, traficul de arme si traficul de droguri, acestea din urma urmand sa primeasca pedepse mult mai lungi decat in prezent.

“Avem multe grupari interlope ce activeaza in Serbia, dar nu avem pedepse pe masura. Foarte multi scapa fara sa stea la inchisoare, desi sunt gasiti vinovati”, a anuntat si ministrul justitiei, Nela Kuburovic.

Pe teritoriul Serbiei actioneaza mai multe grupuri interlope din Balcani, inclusiv din Romania, unele clanuri din vestul tarii avand legaturi cu mafia din Serbia, scrie sport.ro.

Comentarii

comentarii