Acasă Actualitate Clasele I-IV ale Liceului “N. Lenau” rămân tot în clădirea Episcopiei din...

Clasele I-IV ale Liceului “N. Lenau” rămân tot în clădirea Episcopiei din Piaţa Unirii

892
DISTRIBUIȚI

Cel puţin pentru următorii doi ani, elevii claselor I-IV ai Liceului “N. Lenau” vor învăţa în aceeaşi clădire din Piaţa Unirii, care aparţine Episcopiei Romano-Catolice, prin retrocedare. Asta, pentru că municipalitatea se angajează să plătească în continuare chiria lunară pentru următorii doi ani, către episcopie.

În următoarea şedinţă de CLT, aleşii locali vor vota proiectul pentru “Prelungirea prin act adiţional a contractului de închiriere nr. 1980/2017 pentru imobilul situat în Timişoara, Piaţa Unirii nr. 7 pentru desfăşurarea procesului de învăţământ a Liceului Teoretic “Nikolaus Lenau”- clasele I-IV (…) având în vedere că procesul de învăţământ al elevilor liceului amintit se desfăşoară în imobilul aflat în proprietatea Episcopiei Romano-Catolice de Timişoara, prin retrocedare”.

Contractul de închiriere încheiat în 2017, cu o chirie negociată de 12.500 lei/ lună, expiră la data de 30 octombrie 2019.

Având în vedere adresa Liceului Teoretic „Nikolaus Lenau”, înregistrată la Primăria Municipiului Timişoara în calitate de chiriaş şi adresa Episcopiei Romano-Catolice de Timişoara prin care şi-a dat acordul de prelungire a contractului de închiriere pentru imobilul din Piaţa Unirii nr. 7, pe o perioadă de doi ani cu acelaşi preţ, “considerăm necesară şi oportună iniţierea unui proiect de hotărâre privind prelungirea prin act adiţional a contractului de închiriere pentru imobilul din Piaţa Unirii pentru desfăşurarea procesului de învăţământ a Liceului Teoretic“Nikolaus Lenau”- clasele I-IV”, arată expunerea de motive care însoţeşte proiectul.

Conform prevederilor Legii educaţiei naţionale, autorităţile administraţiei publice locale asigură, în condiţiile legii, buna desfăşurare a învăţământului preuniversitar în localităţile în care acestea îşi exercită autoritatea, iar în prezent nu se dispune de o altă locaţie pentru mutarea activităţii de învăţământ – clasele I-IV ale

Liceului Teoretic “Nikolaus Lenau”.

Comentarii

comentarii