Acasă Actualitate CleanUp Timișoara: 60 de voluntari vor ecologiza calea Lipovei, Aradului, Martirilor, Șagului...

CleanUp Timișoara: 60 de voluntari vor ecologiza calea Lipovei, Aradului, Martirilor, Șagului și Dâmbovița

1316
DISTRIBUIȚI

Sâmbătă, 17 octombrie, între orele 12:00-16:00, 60 de tineri voluntari vor derula o acțiune de ecologizare în cadrul proiectului CleanUp Timișoara, în scopul colectării și sortării deșeurilor din oraș.

Acțiunile sunt inițiate de voluntarii centrelor de tineret aferente FITT din Zona Dâmbovița, Calea Aradului, Calea Martirilor, Calea Șagului și Calea Lipovei, împreună cu Polymore și JunkBusters.

Alexandru Foale, coordonator voluntari FITT, a explicat că organizatorii doresc să ofere un exemplu de solidaritate și să atragă atenția asupra importanței conștientizării nevoii de ecologizare constantă și a păstrării orașului curat.

Acțiunea va avea loc între orele 12:00-16:00 și are în vedere ecologizarea următoarelor zone: Calea Lipovei, Calea Aradului, Calea Martirilor, Calea Șagului și Dâmbovița.

Retim, partenerul oficial al proiectului, va agrea împreună cu voluntarii implicați zonele de depozitare a sacilor cu deșeuri colectate.

Organizația PolyMore a fost fondată de 5 studenți din Universitatea Politehnica și Universitatea de Vest din Timișoara, având ca viziune automatizarea gestionării proceselor de deșeuri plastice.

Junkbusters este o organizație fondată de studenți și liceeni preocupați de curățenia din oraș.

Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT) este o organizație neguvernamentală (structură federativă) înființată în baza Decretului Lege nr.150/1990, cu o activitate neîntreruptă din anul 1990. FITT se ghidează după valorile Consiliului Europei (CoE), iar în anul 2016 a făcut din Casa Tineretului din Timișoara primul (și unicul, în continuare) deținător din România al Certificatului de Calitate pentru Centre de Tineret oferit de Consiliul Europei, deținându-l în continuare până în anul 2023.

FITT este membră în 6 platforme și rețele europene, ale căror scopuri variază de la spații pentru tineri, cetățenie activă, inovare socială, sector neguvernamental, cultură etc. și care au adus-o alături de alte 340 de organizații neguvernamentale și autorități publice din întreaga Europă.

Pe lângă structurile europene la care a aderat de-a lungul vremii, FITT este membră a organelor supreme de conducere a două federații naționale: FNT și CTR, care au adus-o alături de 2 filiale ale unor organizații internaționale, 6 federații naționale și 20 de federații județene. Totodată, FITT este și membră a Asociației Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii, organizație neguvernamentală de utilitate publică ce a adus-o alături de alte 47 de organizații neguvernamentale și autorități publice din Timișoara.

Centrele de tineret implicate în CleanUp Timișoara se găsesc la următoarele adrese:

Centrul de tineret Calea Lipovei – Intrarea Iasomiei nr.4, Timișoara 300254

Centrul de Tineret Calea Aradului – Strada Dej nr 4, Timișoara 300254

Centrul de Tineret Calea Șagului – Strada Gavril Musicescu PT83, Timișoara 300425

Centrul de Tineret Calea Dâmbovița – Aleea Poeniței nr. 2A, Timișoara 300458

Centrul de Tineret Calea Martirilor – Strada Pepinierei nr.5, Timișoara 300480. Detalii: https://www.facebook.com/events/996691630804947/

Comentarii

comentarii