Acasă Actualitate Clinica de balneologie a Spitalului Municipal din Timișoara poate intra în extindere...

Clinica de balneologie a Spitalului Municipal din Timișoara poate intra în extindere și reabilitare. A fost respinsă contestația la licitație și urmează să fie semnat contractul

206
DISTRIBUIȚI

Procesul de extindere a Clinicii de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie a Spitalului Clinic Municipal de Urgență din Timișoara intră în linie dreaptă. În noiembrie a fost lansată licitația pentru execuția lucrărilor, au fost depuse patru oferte, însă la finalul lunii martie a fost depusă o contestație. Luni, 26 aprilie, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a respins-o, acum fiind anunțat și câștigătorul: SC ALEX-DIA CONSTRUCT SRL.

Acum, până să fie deschis șantierul, mai trebuie doar semnat contractul în valoare de 12,88 milioane de lei și emis ordinul de începere a lucrărilor. Durata de execuție este de 21 de luni. „Spitalul, pentru care primăria s-a luptat ani de zile în instanță, pentru a rămâne în patrimoniul orașului, are două corpuri de clădire (A și B). Proiectul de reabilitare vizează Corpul B, cu regim de subsol (parțial) și parter, construit în anii 1960, destinat activităților de ambulatoriu și având o suprafață construită de 1.560 mp”, explică reprezentanții primăriei.

Pentru refacerea noii structurii va fi necesară demolarea parțială a actualelor zone cu cabinete de electroterapie și a secției de hidroterapie. Va mai fi reabilitat bazinul mare, vestiarele, grupurile sanitare și legătura cu corpul A, unde va mai fi construit cu un nivel cu cabinete de consultație. Vor mai fi amenajate un lift exterior, două etaje pe locul ambulatoriului, dotate cu cabinete, săli de tratament, vestiare și grupuri sanitare. La parter, sectorul de hidroterapie recreat, iar celelalte niveluri existente vor avea noi funcțiuni spitalicești.

Corpul de clădire își va păstra rolul actual de ambulatoriu și se va realiza o intrare principală din exterior, care va permite accesul direct în ambulatoriu al persoanelor cu dizabilități și accesul cu targa.  Se vor realiza finisaje moderne, se schimbă instalațiile interioare și rețelele de utilități și vor fi achiziționate dotări medicale și mobilier.

Finanțarea se face prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Valoarea totală este de 23,7 milioane de lei, cu TVA inclus, iar valoarea totală eligibilă este de 10,6 milioane lei. Termenul de finalizare este 31.10.2022.

Comentarii

comentarii