Acasă Actualitate Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Clinic Județean Timișoara, în topul excelenței...

Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Clinic Județean Timișoara, în topul excelenței medicinei românești

DISTRIBUIȚI

Colectivul Clinicii de Chirurgie Vasculară, condusă de prof. univ. dr. Mihai Ionac, a Spitalului Clinic Județean Timișoara, a fost premiat cu Diploma de excelență la categoria Campania Medicală a Anului – Prevasc. Confirmarea muncii pe care medicii din Clinică au depus-o în acest an, și nu numai, s-a petrecut în cadru festiv, la București, în finala  „Romanian Healthcare Awards”.

“ Prevasc” s-a înființat la inițiativa dr. Mircea Popițiu și este singura platformă online de prevenție vasculară. Prin intermediul acesteia se dorește realizarea unei conexiuni între pacienții vasculari din România, medicii care tratează boala vasculară, clinici și companii farmaceutice, pentru a crea ceva ce, din păcate, nici o instituție publică nu a reușit până acum, și anume: registre naționale care să  ofere informații clare, compacte și ușor accesibile despre tot ce înseamnă patologia vasculară, în scopul de a genera mecanisme prin care să fie redusă  rata decesului de cauza vasculară și a amputațiilor din România, idee susținută de Prof.dr. Mihai Ionac.

“Clinica de Chirurgie Vasculară din Timișoara este singura clinică  de acest fel din vestul țării. Cu un număr limitat de paturi, raportat la volumul de muncă, reușim anual să tratăm peste 1300 de pacienți, cu realizarea a mai bine de 2200 de intervenții atât de chirurgie deschisă  cât și de chirurgie endovasculară.Suntem onorați de premiul primit și sperăm să reușim în continuare să acordăm servicii medicale de înaltă calitate pacienților care ni se adresează, declară Ș.L dr. Andreea Rață, șeful Clinicii.

„Felicit echipa Clinicii de chirurgie vasculară a SCJUT și le doresc extinderea secției pentru a putea trata și mai mulți pacienți, având în vedere rata mare de mortalitate prin bolile cardiovasculare”, a declarat managerul SCJUT,  Ș.L med. dr. Sorin Barac.

 

 

Comentarii

comentarii