Acasă Economic Clubul Fermierilor Români a organizat Forumul pentru Viitorul Agriculturii, regiunea Banat, la...

Clubul Fermierilor Români a organizat Forumul pentru Viitorul Agriculturii, regiunea Banat, la USV Timișoara 

DISTRIBUIȚI

Clubul Fermierilor Români a reușit să aducă împreună oameni și idei, prin organizarea Forumului pentru Viitorul Agriculturii, în regiunea Banat, dedicat antreprenoriatului românesc din agricultură.

În cadrul Forumului au participat fermieri performanți din județul Timiș, lideri din industrii conexe și complementare agriculturii (retail, energie, sustenabilitate și domeniul bancar), precum și coordonatorii programelor de investiții pentru dezvoltarea regională a Banatului. Reuniunea a avut ca principal obiectiv stabilirea nevoilor și identificarea oportunităților de dezvoltare a afacerilor din agricultură și valorificarea parteneriatelor de afaceri între fermieri și reprezentanții altor domenii economice, complementare celui agricol, precum și cu decidenți locali.

Într-un context marcat de crize multiple, precum schimbările climatice, recesiunea economică, inegalități pe lanțul de valorificare a produselor, mecanisme de finanțare insuficiente și perturbările pieței, reuniunea a oferit un cadru prielnic pentru dezbaterea soluțiilor inteligente și inovatoare.

Formatul restrâns al evenimentului a permis discuții concentrate pe nevoile concrete ale fermierilor, precum și pe modelele de răspuns la crize, mecanismele de finanțare și oportunitățile de parteneriat. În cadrul evenimentului, au fost abordate și tendințele naționale, regionale și europene în agricultură, sub influența schimbărilor generate de noul ciclu politic de la Bruxelles.

Florian Ciolacu, Director executiv al Clubului Fermierilor Români, a declarat: „Într-o perioadă marcată de provocări fără precedent, este esențial ca fermierii români să aibă acces la informații și la parteneriate care să le ofere soluții eficiente pentru dezvoltarea afacerilor lor.

Reuniunea de astăzi a fost un prilej important de a aborda o perspectivă obiectivă a situației actuale și identificarea unor modele de gestiune a crizelor, în vederea stabilirii unor căi și angajarea unor mijloace pentru lansarea de noi parteneriate de afaceri, în beneficiul mutual al celor implicați și de a împărtăși idei și soluții care vor aduce beneficii pe termen lung agriculturii românești.”

„Este crucial ca mediul academic să colaboreze cu antreprenorii din agricultură pentru a promova inovația și sustenabilitatea. Prin parteneriatele între universități și sectorul privat, putem accelera adoptarea noilor tehnologii și modele de afaceri care vor transforma agricultura într-un sector mai competitiv și mai rezilient.”, a subliniat Prof. Dr. Cosmin Alin Popescu, Rectorul Universității de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara.

Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, care a avut rolul de partener gazdă al întâlnirii.

 

Comentarii

comentarii