Acasă Actualitate Clubul Rotaract Timişoara a dotat Spitalul de Copii cu un aparat ultramodern,...

Clubul Rotaract Timişoara a dotat Spitalul de Copii cu un aparat ultramodern, în valoare de 2.000 de lei

750
DISTRIBUIȚI

joi la spital louis turcanu DSCF4347“Salvaţi Copiii” a achiziţionat tehnica medicală şi a donat-o Clinicii de Neonatologie –Prematuri

Datorită tinerilor de la Clubul Rotaract Timişoara, Spitalul de Copii “Louis Ţurcanu” a fost dotat cu un aparat foarte performant, în valoare de 2.000 de lei şi de mare importanţă pentru menţinerea în viaţă şi monitorizarea copiilor născuţi prematur.

Aparatul a fost prezentat joi, 4 iulie. “Tinerii au strâns banii în cadrul unui eveniment european organizat în luna ianuarie. Cu aceşti bani, Organizaţia “Salvaţi Copiii” a achiziţionat tehnica medicală şi a donat-o Clinicii de Neonatologie -Prematuri”, a declarat conf. dr. Mihai Gafencu, preşedintele “Salvaţi Copiii” Timiş. Prof. dr. Mărioara Boia, şefa clinicii, a subliniat importanţa acestui aparat pentru prematuri şi că spitalul ar mai avea nevoie şi de alte aparate şi ar fi de mare ajutor dacă cluburile de servicii Rotary ar mai dezvolta proiecte de ajutorare a unităţii sanitare. “Aparatura monitorizează frecvenţa cardiacă, pulsul, concentraţia în oxigen a sângelui şi a bioxidului de carbon. Prin monitorizarea acestor parametri putem să calibrăm aparatul, astfel încât să menţinem un echilibru. Era nevoie de această tehnică, fiindcă avem mulţi prematuri şi ce avem nu ne ajunge pentru toţi. Ar mai fi necesare încă trei, dar şi altă tehnică medicală modernă. De exemplu, ne mai trebuie ventilatoare, fiindcă avem adresabilitate mare şi ne vin copii de peste tot, dar şi un aparat pentru sterilizarea soluţiilor perfuzabile şi a tratamentului injectabil. Ar fi foarte util fiindcă am preveni infecţiile intraspitaliceşti. Cluburile Rotary au mai ajutat spitalul nostru, iar prin intermediul lor am mai achiziţionat o serie de tehnică medicală foarte necesară nou-născuţilor”, a declarat prof. dr. Mărioara Boia. Pe an, la clinică sunt trataţi până la 900 de nou născuţi prematur.

Comentarii

comentarii