Acasă Actualitate Clubul Rotary Cetate susţine activitatea Centrului pentru Refugiaţi

Clubul Rotary Cetate susţine activitatea Centrului pentru Refugiaţi

DISTRIBUIȚI

refugiatiClubul Rotary Cetate Timişoara susţine Centrul de Tranzit în Regim de Urgenţă pentru Refugiaţi. Chiar de anul trecut, de la concretizarea acestui proiect unic, Clubul Rotary Cetate a susţinut şi susţine acţiunile Centrului de Tranzit în Regim de Urgenţă Timişoara. În egală măsură, membrii Rotary au susţinut material atât cauza refugiaţilor ajunşi în centru cât şi activitatea acestei instituţii – prima din lume care asigură şederea temporară a persoanelor evacuate dintr-o zonă de conflict, până la relocarea lor într-un stat de şedere permanentă.
Orice acţiune menită să susţină sau să îmbunătăţească activitatea centrului intră în sfera de interes a Rotary Cetate, inclusiv dacă este vorba despre activităţi cu caracter pur tehnic. Un astfel de exemplu este întâlnirea grupului de lucru pentru relocare al Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR). Reuniunea de la Timişoara va avea loc pentru prima oară în istorie în afara Genevei fiind susţinută de Rotary în calitate de sponsor. Activitatea acestui for, care urmează să se întrunească în zilele de 10 şi 11 martie la Timişoara, este de o importanţă covârşitoare pentru refugiaţii care vin în centru şi care beneficiază aici doar de statut temporar. Până acum, cel puţin 400 de persoane Eritrea, Sudan, Palestina şi Etiopia au primit găzduire în centrul Timişoara dintre care 250 au fost relocate în state precum SUA, Canada, Suedia şi Marea Britanie.
„Acţiunea de săptămâna viitoare va deschide noi orizonturi pentru persoanele care trec prin trauma de a-şi abandona ţara în căutarea unui loc ferit de ameninţarea războiului, foametei sau a morţii, spune Sorin Drăgoi, preşedinte Clubului Rotary Cetate.

Comentarii

comentarii