Acasă Actualitate Clubul Rotary Timișoara a continuat proiectul „Performanța în Satul Bănățean”. Al treilea...

Clubul Rotary Timișoara a continuat proiectul „Performanța în Satul Bănățean”. Al treilea ciclu se promite a fi, de asemenea, un succes

324
DISTRIBUIȚI

În anul 2021, Clubul Rotary Timișoara a demarat al treilea ciclu al proiectului „Performanța în Satul Bănățean”, prin care elevi promițători, dar fără perspective financiare, sunt ajutați să își atingă potențialul la licee de top din Timișoara. Până acum, în acest al treilea ciclu, au fost incluse două eleve, dar în februarie urmează a fi organizată o nouă rundă de selecție.

Cele două eleve din al treilea ciclu sunt Karina Tintoi, din Pesac, și Nicoleta Costea, din Mașloc, ambele de clasa a IX-a. Cele două au reușit să se integreze cu succes la Colegiul Național Bănățean, respectiv la Liceul Teoretic „Jean Luis Calderon”. În primul semestru rezultate școlare sunt foarte bune, transmit reprezentanții Rotary Timișoara, cu atât mai mult cu câte cele eleve au trebuit să se obișnuiască atât cu noii colegi și noii profesori, cât și cu un nou stil de viață, în orașul Timișoara.

Karina Tintoi și Nicoleta Costea, primele două eleve din al treilea ciclu al proiectului

„Pe această cale, le mulțumim sponsorilor care susțin proiectul în mod constant! Clubul Rotary Timișoara desfășoară încă din 2011 proiectul intitulat «Performanța în satul bănățean», în scopul sprijinirii și stimulării elevilor cu capacități intelectuale din satele bănățene, dar cu o situație familială și materială precară. Am finalizat deja, cu succes, finanțarea școlarizării la licee de top din Timișoara pentru cei nouă elevi din primele două cicluri. Pe parcursul celor patru ani de liceu ai bursierilor, clubul nostru a acoperit cheltuielile cu căminul, masa, transportul, rechizitele, hainele, cursurile de engleză și germană și, în plus, le-a oferit elevilor din cadrul acestui program și o sesiune de orientare profesională. Toți bursierii noștri au luat bacalaureatul și sunt studenți sau absolvenți de facultate”, transmit reprezentanții Clubului Rotary Timișoara.

Cel de-al treilea ciclu al proiectului va fi completat cu noi elevi în 2022, în luna februarie urmând a fi demarată o nouă etapă de selecție a elevilor din satele bănățene cu potențial foarte mare la învățătură, dar care nu ar avea posibilitatea materială de a studia în Timișoara.

Comentarii

comentarii