Acasă Actualitate Clubul sportiv de șah Medicina Timișoara a câștigat ambele titluri, la băieți...

Clubul sportiv de șah Medicina Timișoara a câștigat ambele titluri, la băieți și fete, la Campionatul național 2020

DISTRIBUIȚI

Super -echipa Clubului Sportiv Studențesc Medicina Timișoara -principala favorită – a reușit să se impună destul de lejer la campionatele naționale de șah clasic pe echipe, care a avut loc, în perioada 13 -17 septembrie, la Snagov.

Datorită victoriilor de la mese, echipa timișoreană a obținut ambele titluri, atât la fete, cât și la băieți.

Turneul a fost organizat de către Federația Română de Șah în colaborare cu C.S. Tinerii maeștri București și Fundația Astral.

”La Snagov, s-a încheiat Campionatul național de șah pe echipe. Clubul sportiv de șah Medicina Timișoara a câștigat ambele titluri, la băieți și fete, în această competiție de vârf.

Iată că, după mulți ani, Clubul Medicina face din nou ca Timișoara să devină capitala șahului românesc. Felicitări componenților echipei și antrenorului lor, maestrul internațional ing. Ion Mărășescu!”, a transmis prof. univ. dr. emerit dr. Dan V. Poenaru, directorul Editurii „Victor Babeș” din cadrul UMF Timișoara.

Și la Campionatul național de șah individual 2020 desfășurat, online, în luna iunie, titlul feminin a fost câștigat de marea maestră Luminița Cosma, triplă campioană națională şi membră a echipei României de șah și a CS Studenţesc Medicina Timişoara, condus de maestrul Ion Mărășescu.

De altfel, profesorului Dan V. Poenaru i se datorează revirimentul mişcării şahiste mediciniste începând cu anul 2002, după o eclipsă vremelnică, care, în calitate de prefect al județului Timiș la acea vreme, a dat identitatea actuală Clubului Sportiv Studenţesc Medicina Timişoara, reuşind să asigure şi un spaţiu corespunzător desfăşurării activităţilor clubului, în clădirea din Piaţa Eftimie Murgu din Timișoara.

Comentarii

comentarii