Acasă Actualitate Cluburile Rotaract, IPJ Timiș, ISU Timiș și Antidrog au organizat o acțiune...

Cluburile Rotaract, IPJ Timiș, ISU Timiș și Antidrog au organizat o acțiune de prevenire a accidentelor auto în centrul Timișoarei

DISTRIBUIȚI

În scopul conștientizării, dar și de atenționare a pericolelor din traficul rutier, Cluburile Rotaract din Timișoara împreună cu @Rotaract 2241, cu aportul IPJ Timiș, ISU Timiș și Brigada Antidrog, au organizat sâmbătă o acțiune de prevenire, în centrul Timișoarei.

Invitat special a fost avocatul Cosmin Tabără, viceprimarul orașului, care a atenționat că România, statistic, stă extrem de rău la accidentele cu victime în urma neatenției la volan, a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor psihotrope.

Poate nu avem drumurile încă la un nivel maxim de siguranță, dar nu trebuie să căutăm vinovați doar în infrastructură atâta timp cât pierderile de vieți omenești, vătămările sau daunele materiale sunt la un grad atât de ridicat.

“Ești tânăr, exuberant, cu energie, dornic de a ieși în evidență, fă-o altfel, nu prin conducere agresivă! O clipa de neatenție iți poate schimba radical viața în sens negativ, ți-o poți pierde sau să lași în urma ta un dezastru. Vezi cazul 2 Mai… Și pentru ce? Pentru câteva momente de inconștientă.

Apelez la responsabilitatea ta, conducătorule auto, mulțumesc celor care găsesc timp pentru “prevenție” și cred că sancțiunile sunt doar un mijloc de constrângere, uneori mult, mult prea tardiv.

Șoferi, conduceți preventiv! După un accident va fi prea târziu

Prevenție, prevenție și iar prevenție! Condu prudent! Mereu auzim lucrurile acestea, spuse de părinți tinerilor sau, de către noi, prietenilor, sau ne gândim fiecare dintre noi când ne urcăm la volan. Să fim mai înțelegători în trafic, până la urmă fiecare am greșit la rândul nostru”, a fost mesajul avocatului Cosmin Tabără.

 

Comentarii

comentarii