Acasă Actualitate Clujul a ajuns să ne bată și la învățământ. Doar Universitatea de...

Clujul a ajuns să ne bată și la învățământ. Doar Universitatea de Vest duce Timișoara în Topul celor mai bune instituții de învățământ superior din statele emergente

1003
DISTRIBUIȚI

ioan talpos universitatea de vest 13România este prezentă cu 7 universități în clasamentul din acest an al celor mai bune unități de învățământ superior din economiile emergente, cu 2 mai multe decât în 2018.

Ierarhia, realizată de Times Higher Education pe baza indicatorilor de predare/învățare, cercetare, relație cu mediul socio-economic și internaționalizare, cuprinde 442 de universități din statele în curs de dezvoltare. Cele mai bine plasate universități românești în topul din acest an sunt Universitatea Babeș-Bolyai și Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu, ambele din Cluj-Napoca.

Universitatea Babeș-Bolyai ocupă locul 166 în clasamentul internațional, în coborâre cu patru poziții față de ediția de anul trecut, cu un scor general de 26,1 puncte, în timp ce Universitatea Iuliu Hațieganu, nou intrată în top, se află pe poziția 196, cu un scor de 24,8 puncte.

Niciuna dintre celelalte 5 universități românești incluse în clasament nu a obținut un punctaj suficient de ridicat pentru a intra în Top 200. Următoarea clasată este Universitatea București (situată în intervalul 201-250), urmată de Universitatea de Vest din Timișoara (intervalul 301-350), Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, Academia de Studii Economice din București (nou intrată) și Universitatea de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa din Iași – toate trei plasate în intervalul 351-442.

Ierarhia globală este condusă de patru universități chineze – Tsinghua, Peking, Zhejiang și Universitatea de Știință și Tehnologie din Hefei -, urmate de Universitatea de Stat M.V. Lomonosov din Moscova.

Sursa: profit.ro

Comentarii

comentarii