Acasă Eveniment Cămin de lux, cu 16 milioane de euro, la UVT

Cămin de lux, cu 16 milioane de euro, la UVT

502
DISTRIBUIȚI

uvtVehiculată încă de pe vremea rectorului Ioan Talpoş, construcţia celui mai modern cămin studenţesc din Timişoara a început în urmă cu o săptămână. Este vorba despre două cămine cu aproape 700 de locuri de cazare.

Valoarea investiţiei este de aproximativ 16 milioane de euro. Noul cămin dublu va fi construit pe spaţiul viran de lângă sediul BRD, în Complexul Studenţesc. Luni, rectorul UVT, Marilen Pirtea, prefectul Eugen Dogariu şi primarul Timişoarei, Nicolae Robu, au pus simbolic piata de temelie la noua construcţie.

Dacă guvernul nu uită de finanţare, căminul e gata în trei ani

Căminul va avea un număr total de 222 de camere, din care 216 camere cu trei paturi. În total, cel mai modern cămin din Timişoara poate găzdui 660 de studenţi. Construcţia finanţată de Guvernul României, prin Ministerul Educației Naționale ar trebui să fie gata în iulie 2016, peste exact trei ani. Căminul va avea spații comerciale, magazin alimentar, papetărie şi coafură. La etajul 7 va funcționa o sală de lectură, dar şi una de gimnastică. “Ne aflăm, astăzi, în fața unui moment important, unul care contribuie la dezvoltarea centrului universitar timișorean și subliniază importanța pe care o acordăm studenților noștri. Ne-am propus întotdeauna să le oferim acestora cele mai bune condiţii de cazare şi studiu. Noul cămin studenţesc va fi unul la cele mai înalte standarde. Noi sperăm ca în trei ani să inaugurăm construcţia”, a declarat rectorul UVT, Marilen Pirtea. Investiția se va realiza sub coordonarea S.C. Marrati Construcții S.R.L., din localitatea Giarmata, iar proiectantul obiectivului este S.C. Atelierul Arhitext S.R.L., din comuna Ghiroda, administrată de arhitectul Ionel Petru Pop.

Comentarii

comentarii