Acasă Eveniment Cămătarii din Timişoara au mai lăsat o pensionară pe drumuri

Cămătarii din Timişoara au mai lăsat o pensionară pe drumuri

477
DISTRIBUIȚI

Un mijloc murdar de a obţine locuinţe
“Felul cum s-a procedat la evacuare nu se poate descrie în cuvinte. Este şocant şi revoltător. Suferinţa este enormă. Viaţa mea nu mai are niciun rost”, s-a plâns bătrâna Ana Cristea (foto)

“Cu câţiva ani în urmă, aflându-mă într-o situaţie materială foarte precară, în urma decesului soţului meu, am fost nevoită să închei un contract de împrumut, cu ipotecă. Nu am ştiut atunci că de fapt alunecam pe o pantă extrem de periculoasă. Nenorocul meu a fost că nu am putut să achit suma respectivă la termenul stabilit şi am fost obligată să închei un nou contract cu o altă persoană, în speranţa că voi reuşi, între timp, să rezolv problema financiară. Nu a fost să fie aşa, căci oameni răi, fără nicun Dumnezeu, au hotărât în defavoarea mea”, se arată în plângerea pensionarei Ana Cristea, din Timişoara, înregistrată la Organizaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului din România, cu sediul în Timişoara.

“Cea mai cumplită perioadă a vieţii mele!”

Într-o cârdăşie stabilită dinainte de reţeaua mafiei imobiliare din Timişoara, suma a fost umflată la 16.250 de euro, forţat, în afara de dobânda mascată, pentru ca bătrâna Ana să nu mai aibă nicio şansă să-i mai înapoieze şi să îşi piardă astfel locuinţa, în valoare de peste 100.000 de euro, de pe str. Văcărescu. Pentru ca situaţia să devină şi mai gravă, pensionara a fost sfătuită tot de cămătari să se împrumute cu alţi bani de la alţi cămătari din reţea, pentru a-şi achita datoria, dar, de fapt, femeia s-a adâncit şi mai mult în obligaţii. Şi-a amanetat toate bijuteriile din aur, pe care le-a pierdut definitiv. Suma deja crescuse enorm. “În momentul acela, nu mi-am dat seama, fiindcă eram stresată, dar ulterior am realizat că s-a întâmplat un lucru foarte murdar. Era, însă, prea târziu. Mârşăvia a fost de nedescris. S-a lucrat cu multă dibăcie pentru a mă lichida, nenumăraţi intermediari, jucând rolul de oameni deosebit de corecţi, mi-au promis că mă vor ajuta şi m-au convins să mă împrumut la diferite persoane cu sume mari de bani, deposedându-mă astfel de bijuteriile personale, cu imensă valoare sentimentală. Acum, au dispărut fără urmă, iar eu am rămas cu mari datorii. În momentul de faţă, mă aflu în cea mai cumplită perioadă a vieţii mele”, a spus femeia.

Avocaţii sunt în cârdăşie cu executorii judecătoreşti
Apartamentul a fost scos la licitaţie şi bătrâna Ana a fost aruncată în stradă, cu sprijinul executorului judecătoresc. Trebuie să amintim că femeia a trebuit să plătească 15 ani la stat pentru a-l cumpăra, dar, în acest moment, ea locuieşte în gazdă şi dă 200 de euro pe lună, în afara cheltuielilor. “Felul cum s-a procedat la evacuare nu se poate descrie în cuvinte. Este şocant şi revoltător. Suferinţa este enormă. Viaţa mea nu mai are niciun rost. Suntem distruse, eu şi fiica mea, din punct de vedere fizic şi psihic. Durerea este fără margini. Ne-am adresat autorităţilor, dar nimeni nu ne bagă în seamă”, s-a plâns pensionara, disperată şi cu lacrimi în ochi. “Anumiţi avocaţi, în cârdăşie cu unii executori judecătoreşti din Timişoara şi-au făcut o adevărată profesie în a le fura cu acte locuinţele bătrânilor şi a-i arunca în stradă, după ce vârstnicii, din necunoştinţă de cauză şi prin manipulare, ajung să se împrumute cu bani de la cămătari. E un mijloc de a câştiga case într-un mod murdar, dar simplu şi pe bani puţini, pe baza naivităţii oamenilor, păcălindu-i. Pentru că Ana Cristea a apelat la noi, OADOR o va ajuta şi deja am angajat un avocat să se ocupe de caz. E înşelăciune aici. Deja am făcut demersuri să găsim o locuinţă unde bătrâna Ana şi fiica ei să locuiască”, a declarat Teodor Raţiu, comisar-şef al OADOR.

Comentarii

comentarii