Acasă Actualitate CNAIR a relansat contractul pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud Timișoara

CNAIR a relansat contractul pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud Timișoara

DISTRIBUIȚI

CNAIR, prin D.R.D.P. Timișoara, a transmis astăzi spre validare în SEAP documentația pentru lansarea noii licitații pentru finalizarea lucrărilor care au rămas neexecutate în urma rezilierii contractului anterior.

Durata estimată a contractului pentru finalizarea lucrărilor la Varianta Ocolitoare Timișoara Sud este de 12 luni alocate perioadei de execuție și 60 de luni alocate perioadei de garanție, care poate varia în funcție de perioada ofertată de operatorii economici.

După validarea documentației în SEAP, anunțul de atribuire va fi vizibil cu valoarea contractului și cu data limită de depunere a ofertelor.

Finanțarea lucrărilor va fi asigurată prin Programul Transport 2021-2027.

La data rezilierii contractului anterior cu un constructor italian, progresul fizic al lucrărilor era de 58,26%.

”Am reziliat contractul, după cum știți, nu am vrut să ajungem în această situație. La finalul lunii februarie va fi terminat raportul pe ce înseamnă lucrările deja executate. Licitația pentru un nou constructor se va face după noua lege, vrem să o facem rapid, și un constructor să intre în această primăvară pe șantier. Dacă cei care fac studiul vor ține de termen, la finalul lui februarie îl avem gata, astfel ca CNAIR pe procedurile noi să țină această licitație. Avem aproape 60%. dacă un constructor serios va câștiga nu mai e mult de lucru. Vreau să se întâmple în 2023”, spune, în luna februarie, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

 

Comentarii

comentarii