Acasă Economic CNSC a respins contestația grecilor de la Aktor, eliminați din cursa pentru...

CNSC a respins contestația grecilor de la Aktor, eliminați din cursa pentru secțiunea „tunelurilor urșilor” de pe Autostrada Lugoj – Deva

DISTRIBUIȚI

tunelul yanmenguan primul tunel pentru o autostrada din china 35064300

Contestația grecilor de la Aktor, eliminați din cursa pentru una dintre cele mai scumpe secțiuni de autostradă din România, a fost respinsă de către Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC). Constructorul elen atacă însă decizia în instanță.

CNSC a respins pe 8 decembrie contestația grecilor de la Aktor, nemulțumiți că nu au fost selectați pe lista scurtă a celor șase candidați invitați să depună mai departe oferte pentru construcția secțiunii tunelurilor din Autostrada Lugoj – Deva.

Nemulțumit de decizia CNSC, constructorul elen a formulat pe 23 decembrie recurs la Curtea de Apel București (CAB).

Pe 27 octombrie, CNAIR a publicat lista celor șase ofertanți rămași în cursa pentru construirea secțiunii „tunelurilor pentru urși” din Autostrada Lugoj – Deva.

„Miercuri, 27 octombrie 2021, CNAIR SA a finalizat procesul de evaluare a candidaturilor depuse în cadrul procedurii de atribuire Proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul major de investiții Autostrada Lugoj –Deva (A1), Lot 2: km 27+620 – km 56+220 – Secțiunea E și finalizare Sectiunea D”, se menționează în comunicatul CNAIR.

Pe primele 6 locuri s-au calificat:

  1. ASOCIEREA MAPA INSAAT VE TICARET A.S. – CENGIZ INSAAT SANAYI VE TICARET A.S.
  2. ASOCIEREA SC ALSİM ALARKO SANAYİ TESİSLERİ VE TİCARET A.Ș – MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S.
  3. KOLIN INSAAT TURIZM SANAYI VE TICARET ANONIM SIRKETI
  4. STRABAG SRL
  5. ASOCIEREA IMPRESA PIZZAROTTI & C SpA – PIZZAROTTI SA – RETTER PROJECTMANAGEMENT SRL
  6. ASOCIEREA TERNA TOURIST TECHNICAL AND MARITIME SA – INTRACOM CONSTRUCTIONS SOCIETE ANONYME TECHNICAL AND STEEL CONSTRUCTIONS (INTRAKAT)

Termenul pentru depunerea ofertelor este 31 ianuarie 2022.

Conform condițiilor din Acordul de mediu a fost prevăzută realizarea a două tuneluri în cadrul Secțiunii E2. Lungimea celor două tuneluri va fi de aproximativ 2,13 km. Tunelurile vor fi formate din două galerii unidirecționale prevăzute cu platforma de 11,25 m, pe fiecare cale de circulație.

Valoarea estimativă a contractului este de 1,3 miliarde de lei fără TVA. Această secțiune reprezintă a doua cea mai scumpă bucată de autostradă din România. Tronsonul Holdea – Margina din Autostrada Lugoj – Deva (A1) de circa 9 kilometri are un cost mediu de 33 milioane de euro/kilometru.

Comentarii

comentarii