Acasă Actualitate Cocoană poate să plece din România când vor muşchii lui

Cocoană poate să plece din România când vor muşchii lui

528
DISTRIBUIȚI

Dezinteres suspect în „Cazul Ferrari”
De necrezut, „Criminalul din Ferrari” este liber să părăsească, oricând doreşte, România. Asta în ciuda faptului că avocatul părţii adverse şi mama tânărului ucis de Cocoană aşteptau să vadă dacă magistraţii olteni vor ridica interdicţia de a părăsit Timişoara pentru afaceristul bănăţean, cu… o lună înainte de verdictul oficial. Şedinţa urma să aibă loc pe… 25 august. Incredibilul s-a petrecut marţi, 24 august, când aproape toţi cei implicaţi în proces, cu excepţia lui Cocoană, au aflat că la Craiova nu mai are ce să se judece. „Vă spun sincer, nu mai înţeleg nimic. Eu asta ştiam, că pe 25 august se va judeca cererea avocaţilor lui Cocoană de a i se ridica interdicţia de a părăsi Timişoara. Îmi pare rău că mi-am bătut gura degeaba şi am sperat în ceva ce a eşuat cu mult timp în urmă”, spune Aurelia Grămescu, mama tânărului ucis de Adrian Iosif Cocoană, în urmă cu un an, pe un trotuar din Timişoara.

Ca în romanele lui Kafka

Omul care s-a băgat de bună-voie în acest caz, cunoscutul avocat timişorean Florin Kovac nu ştia nimic pe 24 august. El declara pentru ZIUA de Vest: „Nu cred că Cocoană o să poată părăsi Timişoara. Cererea îi va fi respinsă. Nu cred că situaţia lui juridică se poate schimba până la termenul din septembrie”. Pe 25 august a aflat, însă, că cererea de ridicare a interdicţiei nu va mai fi judecată. Marţi, acesta nu a mai putut fi contactat. Cocoană primise, încă de la sfârşitul lui iulie, ridicarea oricărei interdicţii. Dubai, Bali, Jamaica sau Ibiza – oricare, oricând pot fi următoarele destinaţii ale lui Adrian Iosif Cocoană.

Dincolo de lege…

Indiferent de ilarul situaţiei, Cocoană a demonstrat, încă o dată, că banii sau influenţa pot cumpăra absolut orice în România. După ce a fost eliberat condiţionat, la limita legii, Cocoană este, acum, liber să facă orice. Pe 19 august 2008, acesta a făcut o depăşire pe contrasens, a pierdut controlul asupra volanului şi Ferrariul pe care îl conducea a omorât un tânăr pe trotuarul de la viaductul din Circumvalaţiunii. A fugit de la locul accidentului şi avea să se predea după mai bine de 24 de ore. Pentru omor din culpă, vătămare corporală şi fugă de la locul accidentului, Cocoană riscă între 2 şi 7 ani de închisoare. El poate fi obligat şi la despăgubiri imense. Avocatul familiei lui Lucian Reja (tânărul ucis pe trotuar) a cerut despăgubiri de un milion de euro. Magistraţii olteni au dat, până acum, dovadă de inconsecvenţă, nu ar fi o minune ca Adrian Cocoană să scape, la finalul complicatului proces, cu o pedeapsă cu suspendare… Trăim în România, unde totul are altă logică…

Comentarii

comentarii