Acasă Actualitate “Cocoană se cere în concediu în străinătate, în timp ce fiul meu...

“Cocoană se cere în concediu în străinătate, în timp ce fiul meu e în mormânt!

DISTRIBUIȚI

Mama tânărului Lucian Reja, răpus de Ferrari-ul ucigaş, nu şi-a găsit dreptatea în Justiţie, după un an de zile !
În ziua de 19 august 2008, Lucian Reja se plimba pe trotuar, cu prietena lui de mână, în zona viaductului de pe Calea Aradului, Timişoara, când a fost ucis pe loc de Ferrari-ul lui Cocoană.
A înfruntat cutremurele în Japonia, a fost bolnav trei luni de malarie, în Congo, a trăit un an la Priştina, în plin război şi a prins inundaţiile în Insula Jersey din Golful Portelet, dar moartea l-a ocolit întotdeauna. De la Tokio la New York, a colindat aproape toată lumea. De câte ori venea acasă teafăr şi nevătămat, îi spunea, râzând, mamei: “Am fentat, iarăşi, moartea, mamă!” Din nefericire, în 2008, moartea nu a mai avut răbdare cu el şi nu l-a mai iertat pe tânărul Lucian Reja. În data de 1 august, trebuia să plece în Burundi, dar şi-a amânat plecarea pentru data de 1 septembrie. În ziua de 19 august 2008, Lucian se plimba pe trotuar, cu prietena lui de mână, în zona viaductului de pe Calea Aradului, Timişoara. Atunci, Ferrari-ul ucigaş condus de Adrian Iosif Cocoană (fost coleg de liceu cu Lucian) l-a lovit în plin şi l-a ucis pe loc pe Lucian, în vârstă de 28 de ani.

“El face drumuri pe Bega, eu fac cărări la cimitir!”

Luna viitoare, se împlineşte un an de zile, iar mama tânărului Lucian încă nu şi-a aflat dreptatea în Justiţia din România. Concoană a fost arestat, iar după ce Aurelia Grămescu, mama lui Lucian Reja, a deschis proces la instanţele timişorene, avocaţii lui Cocoană au reuşit să mute procesul în Craiova, iar Cocoană să fie eliberat de după gratii. “Acum, dosarul a ajuns la Bucureşti.
Marţea viitoare este proces la Curtea Constituţională, dar cred că e o simplă tragere de timp, după asta, dosarul se va reîntoarce la Craiova, aşa vor avocaţii lui, iar Cocoană se cere în concediu, să plece în străinătate, în timp ce fiul meu e în mormânt.
Cineva pleacă în concediu, dacă e angajat şi a muncit, dar Cocoană stă numai pe Bega, pe yaht şi numai dă interviuri prin presă că îi pare rău că nu poate să iasă din oraş. În timp ce el face drumuri pe Bega, eu fac cărări la cimitir, la mormântul copilului meu.
Cocoană dă declaraţii în ziar că nu poate să iasă din ţară, dar nu zice niciodată că îi pare rău ce a făcut sau că îi transmite regrete familiei tânărului ucis de el”, a declarat Aurelia Grămescu.

“Ce respect ar mai avea Judecătoria Craiova faţă de opinia publică?”

Judecătorii de la Craiova urmează să decidă dacă îi vor da drumul să plece din ţară.
“Ce lipsă de respect ar fi faţă de opinia publică şi faţă de lege, dacă magistraţii îl vor lăsa pe omul care mi-a ucis fiul pe trotuar, să părăsească ţara?! Eu spun că, dacă i se va ridica interdicţia, Cocoană nu se va mai întoarce în România şi nu vom mai avea pe cine să mai tragem la răspundere.
El vrea să plece definitiv din ţară, să nu mai revină. El vrea să dispară. Ce respect ar mai avea Judecătoria Craiova faţă de opinia publică dacă ar aproba plecarea lui Cocoană din ţară, în concediu?
Dar concediul copilului meu unde este? În mormânt, în moarte ?!”, a declarat Aurelia Grămescu, cu lacrimi în ochi. Mama se află într-o situaţie dramatică.
Este singură, fără serviciu şi fără niciun sprijin material şi aşteaptă că Justiţia să îi facă dreptate, fiindcă Lucian Reja, fiul ei, era singurul întreţinător de familie.
“După moartea fiului meu, nu mai sunt capabilă nici fizic, nici psihic să mai pot munci, iar la vârsta mea, de peste 50 de ani, nu mă mai angajează nimeni”, a spus mama.

Comentarii

comentarii