Acasă Actualitate Cocoană vrea să fugă din ţară?

Cocoană vrea să fugă din ţară?

499
DISTRIBUIȚI

Magistraţii olteni îşi dau, marţi, testul de corectitudine…
Adrian Cocoană, afaceristul timişorean care, în urmă cu mai bine de un an, a omorât cu maşina un tânăr ce se plimba pe trotuar, este aproape să-şi îndeplinească visul. După ce a fost eliberat condiţionat, la limita legii, Cocoană speră că magistraţii olteni îi vor mai face un cadou pe 25 august. Atunci, la Craiova se va judeca cererea depusă de avocaţii lui Cocoană, în care se solicită ridicarea interdicţiei de a părăsi Timişoara pentru şoferul acuzat de omor din culpă, vătămare corporală şi fugă de la locul accidentului. Şoferul din Ferrari vrea să-şi susţină masteratul în medicină la Cluj şi speră să fie înţeles de magistraţi. Asta după ce a dat de pământ cu „Jurământul lui Hipocrate”, lăsând un om în agonie în timp ce fugea de la locul accidentului. Cocoană riscă, dacă va fi găsit vinovat, între 2 şi 7 ani de închisoare. În plus, el ar putea fi pus de justiţia din România să plătească daune morale imense. Avocatul familiei lui Lucian Reja (tânărul ucis de Ferrari), Florin Kovacs, a cerut despăgubiri de un milion de euro.

A dat cu jurământul de pământ, dar vrea să meargă până la capăt

Chiar dacă pare incredibil, omul care gonea nebuneşte şi a intrat în depăşire pe contrasens, în apropierea viaductului din Circumvalaţiunii, este liber să facă orice. Nu mai are carnet de conducere, dar a compensat cursele nebune de pe şosele cu plimbările cu barca pe Bega. După ce a fost eliberat ciudat din arest, Cocoană mai apelează încă o dată la mila judecătorilor olteni. El cere ridicarea interdicţie de a părăsi Timişoara, pentru a-şi face masteratul în medicină, la Cluj. „Nu cred că Cocoană o să poată părăsi Timişoara. Cererea îi va fi respinsă. Nu cred că situaţia lui juridică se poate schimba  până la termenul din septembrie”, ne-a declarat Florin Kovacs, avocatul familiei lui Lucian Reja. Până acum, în „Cazul Ferrari” au fost audiaţi mai mulţi martori. Iasmina Popovici, prietena lui Cocoană, ce se afla cu acesta în maşina criminală, a depus o depoziţie. La fel şi un prieten al lui Adrian Cocoană, care susţine că a fost cu acesta, într-un restaurant, cu puţin timp înainte de accident. El susţine că Adrian Iosif Cocoană nu ar fi consumat băuturi alcoolice. Tot audiată a fost şi o şoferiţă care se afla cu două maşini în spatele Ferrariului care avea să producă teribilul accident.

Vrea mai mult decât libertatea

Aurelia Grămescu, mama tânărului ucis de Iosif Adrian Cocoană susţine că dacă i s-ar ridica interdicţia de a părăsi Timişoara, ucigaşul fiului ei ar putea oricând să fugă din ţară. „Au bani şi au influenţă. Interdicţia lui Cocoană nu ar trebui pusă în discuţie. Nu este normal să obţină mai mult decât libertatea. Măcar pentru o minimă protecţie a mea şi a tuturor celor implicaţi în acest caz, cererea lui Cocoană ar trebui să fie respinsă. Dacă părăseşte Timişoara, poate oricând dispărea pentru totdeauna din România, prin Moldova, prin Ucraina sau, de ce nu, pe la Moldova Nouă, locul în care îi cunoaşte toată lumea de pe vremea embargoului”, ne-a spus Aurelia Grămescu. În „Cazul Ferrari” vor mai fi audiaţi fosta prietenă a lui Lucian Reja şi o fată din taxiul implicat fără voie în accident.

Enigmele unui accident straniu

De-a lungul timpului, în acest caz au avut loc lucruri chiar mai curioase decât eliberarea condiţionată a lui Cocoană. Fosta prietenă a lui Lucian Reja, lovită şi ea de maşina criminală, şi-a retras pretenţiile civile. O altă pasageră a taxiului prezent la locul accidentului nu mai este de găsit. În plus, o plângere făcută la DNA priveşte o eventuală şpagă dată de intermediari, pentru magistraţii ce-l judecau pe Adrian Iosif Cocoană. După mai bine de un an de la moartea unui tânăr nevinovat şi rănirea unei fete, avocaţii lui Cocoană au reuşit să facă în aşa fel încât „Dosarul Ferrari” să fie extrem de departe de final.

Comentarii

comentarii