Acasă Actualitate Cod galben de inundații în Banat pentru fenomene imediate! Iată zonele afectate!

Cod galben de inundații în Banat pentru fenomene imediate! Iată zonele afectate!

442
DISTRIBUIȚI

Administrația Bazinală de Ape Banat Timișoara avertizează că a fost instituit un cod galben hidrologic în Banat pentru fenomene imediate pe râurile Nera, Cerna din Caraș Severin, dar și pentru fluviul Dunărea!

Momentul producerii?17.06.2021, între orele 14:20 – 24:00

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție.

Vor fi afectate râurile mici din bazinele hidrografic Nera – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, Cerna – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, Dunăre – afluenții mici amonte S.H. Gruia.

Specialiştii  ABABanat monitorizează în permanenţă debitele şi nivelurile cursurilor de apă din spaţiul hidrografic Banat vizate de avertizarea hidrologică în vigoare. ABAB Timișoara recomandă populației să nu circule prin zonele aflate sub atenționare și să nu desfășoare activități în ape sau în preajma apelor.

Comentarii

comentarii